Tot voor kort moesten cafés om 23 uur sluiten, restaurants om 1 uur. Maar de regel zorgde voor onduidelijkheid. Bepaalde cafés die snacks of lichte gerechten serveren, konden alsnog langer open blijven. Daar komt vanaf vrijdag 16 oktober een eind aan. "Alle horeca - restaurant en cafés - dienen zich te houden aan het sluitingsuur van 23 uur en maximum vier personen aan tafel, tenzij deze van hetzelfde gezin zijn. Op vandaag is de regel onduidelijk en zijn heel wat cafés open tot 1 uur met tien personen per tafel omdat ze een snack serveren. We willen af van die onduidelijkheid. Zowat alle cafés in Gistel beschikken over een blauw vignet van het federaal voedselagentschap om verse voeding te serveren. We gaan hier niet mee akkoord en willen de gelijkheid bewaren tussen alle horecazaken." De ondernemingen worden persoonlijk gecontacteerd. Eerder namen grote steden als Gent en Leuven een gelijkaardige beslissing.

Nog een maatregel: om besmettingen binnen gemeentelijke gebouwen te beperken, worden alle activiteiten beperkt tot maximum 50 deelnemers, inclusief organisatoren en medewerkers. Afhankelijk van de zaalcapaciteit kan dit ook minder zijn. (TVA)

Tot voor kort moesten cafés om 23 uur sluiten, restaurants om 1 uur. Maar de regel zorgde voor onduidelijkheid. Bepaalde cafés die snacks of lichte gerechten serveren, konden alsnog langer open blijven. Daar komt vanaf vrijdag 16 oktober een eind aan. "Alle horeca - restaurant en cafés - dienen zich te houden aan het sluitingsuur van 23 uur en maximum vier personen aan tafel, tenzij deze van hetzelfde gezin zijn. Op vandaag is de regel onduidelijk en zijn heel wat cafés open tot 1 uur met tien personen per tafel omdat ze een snack serveren. We willen af van die onduidelijkheid. Zowat alle cafés in Gistel beschikken over een blauw vignet van het federaal voedselagentschap om verse voeding te serveren. We gaan hier niet mee akkoord en willen de gelijkheid bewaren tussen alle horecazaken." De ondernemingen worden persoonlijk gecontacteerd. Eerder namen grote steden als Gent en Leuven een gelijkaardige beslissing. Nog een maatregel: om besmettingen binnen gemeentelijke gebouwen te beperken, worden alle activiteiten beperkt tot maximum 50 deelnemers, inclusief organisatoren en medewerkers. Afhankelijk van de zaalcapaciteit kan dit ook minder zijn. (TVA)