Zotte Maandag vol ballekes, pillen en lunettes

Op maandag 15 juli kende de Pittemse Sint-Godelievekermis zijn hoogtepunt met Zotte Maandag. Het talrijk opgekomen publiek was getuige van een mooie feeststoet, waarin de verwijzingen naar het dekenpaar en gastvedette Eline De Munck alom tegenwoordig waren.

Deken Marc Ballekens genoot met volle teugen van de feeststoet. © JG

De weergoden waren de Pittemse hoogdag maar matig gezind, want de festiviteiten werden omstreeks 9 uur onder een loodgrijze hemel officieel geopend. De grijze hemel schrok de mensen echter niet af want zowel de jaarmarkt als de traditionele Zottekesworp konden op flink wat volk rekenen. Tijdens de ontvangst in de namiddag bij Deken Marc Ballekens en zijn echtgenote Mieke trok de hemel wat open en een aanzienlijke massa volk kwam hen dan ook feliciteren en iets drinken op hun gezondheid.

Tegen de klok van 16.30 uur trok de feeststoet zich dan op gang onder het meer dan goedkeurend oog van deken Marc, die zich tijdens de rondgang op de jaarmarkt in de voormiddag al had laten verlijden om als tamboer majoor de fanfare de weg te wijzen. De aan de stoet deelnemende groepen hadden zich weer uitgeput in creativiteit waarbij het zaad van Limagrain (de firma waar de deken strategisch directeur is), de verwijzingen naar zijn naam en het beroep van apotheker van zijn vrouw Mieke overal wel opdoken. Ook het brillenmerk Odette Lunettes van gastvedette Eline De Munck verscheen meerdere malen ten tonele. Deze laatste toonde zich overigens van haar meest sympathieke kant en nam ruim de tijd om met de mensen op de foto te gaan of een woordje te wisselen.

“Een stoet om nooit te vergeten”

Wij spraken na afloop met een meer dan tevreden deken. “Ik ben niet alleen enthousiast, ik mag wel zeggen dat ik geëmotioneerd ben over alles wat Mieke en ik hebben mogen beleven. We zagen een schitterende stoet, waarin op een ludieke manier verwezen werd naar mij, mijn vrouw en de gastvedette, zonder echter over de grens te gaan. Ik kan alle deelnemende groepen dan ook alleen maar feliciteren en mag wel zeggen dat het voor mij een stoet om nooit te vergeten was.”

Ook eredeken Carlos Raedt had alleen maar lovende woorden. “Ik ben van nature niet iemand die op de voorgrond wil staan, maar zie het eredekenschap wel als een blijk van appreciatie. Zowel mijn vrouw Marie Rose als ik hebben genoten van een zeer leuke dag, een prachtige stoet en het zeer aangename gezelschap van het dekenpaar en gastvedette Eline De Munck.”

(JG)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.