Zorgverleners betogen met borstels

© (Foto TP)
Redactie KW

Na de witte vlaggen en het applaus vraagt de zorgsector betere arbeidsvoorwaarden op een nationale actiedag. Corona belet massaal betogen, dus werden veiligere acties op poten gezet in verschillende zorginstellingen.

‘Na het applaus geen beloften maar daden’, stond donderdagochtend te lezen op een groot spandoek aan de personeelsingang van het Ieperse Jan Yperman Ziekenhuis. Actievoerders van ACV Puls boden pamfletten aan via borstelstokken. “Om voldoende afstand te bewaren”, zegt verantwoordelijke Johan Couchez. “Dit is geen grote betoging, maar een stille kreet. Het zorgpersoneel is dankbaar voor het applaus tijdens de coronacrisis, maar daar kopen we niks mee. Wij roepen de overheid nu op om onder meer werk te maken van aangenamere werkomstandigheden en een betere verloning voor alle mensen in de zorgsector, dus ook de mensen in de keuken, IT, onderhoud en administratie.”

Er werd ook digitaal actiegevoerd met filmpjes en foto’s op sociale media. Dat gebeurde onder meer in het Ieperse psychiatrische ziekenhuis Heilig Hart en Vereniging Ons Tehuis, een welzijnsvereniging binnen de Bijzondere Jeugdzorg en Opvoedingsondersteuning voor Zuid-West-Vlaanderen. Op het Poperingse domein van De Lovie, een vzw die mensen met een verstandelijke beperking ondersteunt in de Westhoek, worden vergeet-me-nietjes uitgedeeld.

https://www.youtube.com/watch?v=qa8QlIcuwBA

(TP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier