Zorgsite De Bottelarij in Kortemark opent deuren in maart

Redactie KW

Op 16 maart opent het nieuwe woonzorgcentrum en de assistentiewoningen De Bottelarij op de Markt van Kortemark. “De werken zitten in de eindfase”, zegt toekomstig directeur Els Defauw. Kortemark krijgt er ook een nieuwe straatnaam bij.

“Het woonzorgcentrum en de assistentiewoningen werden in opdracht van Aldea Group gerealiseerd en maken deel uit van de herontwikkeling van de brouwerijsite, terwijl de uitbating ervan in handen werd gegeven van Orpea”, aldus kersvers directeur Els Defauw. “Voor de naam hielden we rekening met de historiek en het leuke is dat de naam De Bottelarij perfect past bij de bruisende residentie die we ervan willen maken: een plek waar mensen zolang mogelijk actief kunnen genieten van elkaars gezelschap. We willen een stijlvolle en warme, gastvrije thuis bieden aan senioren. Dankzij de centrale ligging kunnen familie en vrienden op bezoek komen en kunnen ze terecht in onze brasserie. Ik ben heel tevreden dat ons complex zo mooi gelegen is, vlak onder de kerktoren, dichtbij het station en bushaltes, terwijl ook winkels op loopafstand liggen.”

Brouwersplein

“Ook de bibliotheek ligt hier net naast, dus daar valt ook veel mee te doen. Het wordt echt ons doel om de connectie met de buurt te maken. In totaal zijn er 30 assistentiewoningen met verschillende oppervlaktes, met één of twee slaapkamers, een praktisch ingerichte badkamer en een keuken. Elke flat heeft ook een privaat terras. Bij heel het nieuwe gebouwencomplex hoort ook een nieuwe straatnaam: het Brouwersplein. In ons woonzorgcentrum is er ruimte voor 31 bewoners. Daar kunnen onze residenten terecht die tijdelijk door omstandigheden of meer permanent, zorg nodig hebben. Deze kamers zijn instapklaar en bemeubeld. Ons zorgteam maakt een zorgplan op maat. Ook als er een hoge zorggraad is, zoals bij dementie, kunnen we met ons zorgteam het nodige doen. Vanaf half maart kunnen mensen hier terecht. We organiseren in januari en februari een aantal groepsinfosessies, maar ook individuele bezoekmomenten op afspraak“, besluit Els. (JDK)

Inschrijven en een afspraak maken kan via ww.orpea.be/debottelarij of via het nummer 0493 27 54 55

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier