Zorgsector kan eindelijk trofee ‘Figuur van het Jaar’ in ontvangst nemen

De mensen uit de zorgsector konden vorige week hun trofee en oorkonde in ontvangst nemen. © GJZ
Redactie KW

Tijdens een feestelijke plechtigheid werd de trofee ‘Figuur van het Jaar’ uitgereikt aan de zorgsector. Dit vanwege hun inzet tijdens de coronacrisis. Ditzelfde virus zorgde er ook voor dat de viering nu pas kon plaatsvinden.

De verkiezing van Figuur van het Jaar gebeurt traditioneel begin januari. De daaraan verbonden huldiging is meestal voorzien ergens in maart. Dit jaar liep het even anders.

“De verkiezing wordt jaarlijks georganiseerd door het Willemsfonds in samenwerking met de plaatselijke persmensen. Deze keer waren we aan de 38ste editie toe. Met de verkiezing willen we telkens een persoon of vereniging huldigen die zich het afgelopen jaar in de kijker werkte en onze gemeente uitstraling geeft”, licht Guido Margodt, voorzitter van het Willemsfonds, toe.

Traditie blijft

Het was even uitkijken of de verkiezing dit jaar wel zou plaatsvinden. “Door corona was het leven al even stilgevallen. We vreesden dan ook dat we de traditie een jaartje zouden moeten onderbreken. Samen met de persmensen besloten we dan om de zorgsector in zijn geheel uit te roepen tot ‘Figuur van het Jaar’. Was er dan toch een figuur gekozen, dan bleef de vraag hoe men de huldiging zou organiseren. “Zolang de coronamaatregelen geldig waren, konden we uiteraard ook geen grote receptie of zo organiseren. We moesten dus wachten tot het weer kon”, aldus Guido Margodt.

Tweede probleem was hoe men de groep mensen uit de zorgsector zou kunnen huldigen. Er werd voor gekozen om de twee woon-zorgcentra in de huldiging te betrekken.

Trofee en oorkonde

De trofee, een beeldje gemaakt door kunstenares Lieve Everaert, werd overhandigd aan Valerie Balcaen. Zij werkt in wzc Sint-Amand in Zwevegem. Anje Degraeve, directeur van wzc Marialove in Heestert, kreeg de daarbij horende oorkonde overhandigd.

Beiden gaan nu het beeldje en de oorkonde op een centrale plaats zetten in hun woon-zorgcentrum zodat iedereen het kan zien. Uiteraard werd het geheel voorzien van de nodige huldetoespraken en was er ook een gezellige, coronaveilige receptie voorzien. (GJZ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier