Zorgrobot Zora wint Start-Up Award

Redactie KW

Zorgrobot Zora van het Oostendse bedrijf QBMT heeft in Nederland de Zorg Innovatie Start-up Award gewonnen.

De winnaar werd uit tien genomineerden gekozen door een jury van experts op het gebied van zorg en ICT. De Zorg Innovatie Start-up Award dient om vernieuwende projecten en start-ups in de zorgverlening onder de aandacht te brengen en te stimuleren. De prijs werd door jurylid Aad Koster, directeur van branchevereniging ActiZ, overhandigd aan Zora.

“De robot zorgt voor een betere en snellere zorg en is een grote hulp voor de zorgverlener. Het is een innovatief middel dat in de toekomst nog meer mogelijkheden zal bieden”, motiveert de jury.

“Bewijs dat we goed bezig zijn”

Voor Fabrice Goffin en Tommy Deblieck van QBMT is deze award een belangrijke bekroning van hun werk. “Wij stellen deze bekroning bijzonder op prijs. Het is een bewijs dat we goed bezig zijn en dat dit ook in het buitenland wordt erkend”, klinkt het bij de Oostendse ondernemers.

Buiten België en Nederland wordt Zora momenteel opgestart in Frankrijk, Duitsland, Zwitserland en Finland. Zora is een robot die ingeschakeld wordt in de ouderenzorg, revalidatie en in het onderwijs. De zorgrobot meet slechts 57 centimeter, maar beschikt over diverse sensoren, kan spreken en beschikt over een camera. Daarnaast zorgt Zora voor interactie en animatie, zo kan de robot dansen of een spel spelen.

(MF – foto MF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier