"Onze zorgmedewerkers plooien zich dubbel om iedereen de gepaste zorg te kunnen geven. In AZ Groeninge richten ze daarom een lounge in waar de medewerkers even stoom kunnen aflaten. De bibliotheek van Kortrijk ondersteunt het initiatief en levert tijdschriften, strips en boeken aan het ziekenhuis om de lounge nog aangenamer te maken", klinkt het. De bib levert wekelijks tien boeken, een vijftigtal strips, vijftien tijdschriften en drie weekkranten aan het ziekenhuis. Ook Boekenhuis Theoria zorgt voor leesvoer in de nieuwe loungeruimte van het ziekenhuis.

En ook Stad Kortrijk ondersteund het initiatief. "Onze zorgmedewerkers zijn de helden in deze periode. Ze draaien dubbele schiften en verdienen zeker een welgekomen pauze. Wij ondersteunen het initiatief om een lounge in te richten graag door onze bibliotheek de tijdschriften te laten bezorgen aan het ziekenhuis", aldus Schepen van Cultuur Axel Ronse.

© AZ Groeninge

"In deze uitzonderlijke tijden is zelfzorg geen overbodige luxe. Even tot rust komen doet deugd. Vandaar dat we hier in AZ groeninge een lounge ruimte hebben ingericht", klinkt het bij Stefaan Lammertyn, woordvoerder van AZ groeninge. "Verschillende bedrijven hielpen die in te richten tot een leuke plek om weer op adem te komen. We zijn heel blij dat ook boekenhuis Theoria en Stad Kortrijk ons helpen met wat lectuur. Door even in een goed boek of een tof magazine te bladeren, kunnen onze collega's hun zinnen verzetten."

Stadsmagazine en Sien in woonzorgcentra

De nieuwste editie van het stadsmagazine valt vandaag in de bus bij alle Kortrijkzanen. In normale omstandigheden verspreidt de stad ook elke maand zo'n 3.000 exemplaren in scholen, bedrijven, horeca- en handelszaken. Aangezien het op dit moment weinig zin heeft om deze locaties te bevoorraden, besliste de stad om bewoners van de woonzorgcentra, assistentiewoningen en serviceflats in de stad van een eigen exemplaar te voorzien. Ook SIEN, het magazine voor mensen met minder, krijgt deze maand een aangepaste bedelingsronde in AZ Groeninge en alle woonzorgcentra.

"Onze zorgmedewerkers plooien zich dubbel om iedereen de gepaste zorg te kunnen geven. In AZ Groeninge richten ze daarom een lounge in waar de medewerkers even stoom kunnen aflaten. De bibliotheek van Kortrijk ondersteunt het initiatief en levert tijdschriften, strips en boeken aan het ziekenhuis om de lounge nog aangenamer te maken", klinkt het. De bib levert wekelijks tien boeken, een vijftigtal strips, vijftien tijdschriften en drie weekkranten aan het ziekenhuis. Ook Boekenhuis Theoria zorgt voor leesvoer in de nieuwe loungeruimte van het ziekenhuis.En ook Stad Kortrijk ondersteund het initiatief. "Onze zorgmedewerkers zijn de helden in deze periode. Ze draaien dubbele schiften en verdienen zeker een welgekomen pauze. Wij ondersteunen het initiatief om een lounge in te richten graag door onze bibliotheek de tijdschriften te laten bezorgen aan het ziekenhuis", aldus Schepen van Cultuur Axel Ronse."In deze uitzonderlijke tijden is zelfzorg geen overbodige luxe. Even tot rust komen doet deugd. Vandaar dat we hier in AZ groeninge een lounge ruimte hebben ingericht", klinkt het bij Stefaan Lammertyn, woordvoerder van AZ groeninge. "Verschillende bedrijven hielpen die in te richten tot een leuke plek om weer op adem te komen. We zijn heel blij dat ook boekenhuis Theoria en Stad Kortrijk ons helpen met wat lectuur. Door even in een goed boek of een tof magazine te bladeren, kunnen onze collega's hun zinnen verzetten."De nieuwste editie van het stadsmagazine valt vandaag in de bus bij alle Kortrijkzanen. In normale omstandigheden verspreidt de stad ook elke maand zo'n 3.000 exemplaren in scholen, bedrijven, horeca- en handelszaken. Aangezien het op dit moment weinig zin heeft om deze locaties te bevoorraden, besliste de stad om bewoners van de woonzorgcentra, assistentiewoningen en serviceflats in de stad van een eigen exemplaar te voorzien. Ook SIEN, het magazine voor mensen met minder, krijgt deze maand een aangepaste bedelingsronde in AZ Groeninge en alle woonzorgcentra.