Zorgcentrum CERES in Lauwe opent de deuren

© CLL
Redactie KW

De plannen werden in 2000 voor het eerst op tafel gelegd en deze week was het langverwachte moment aangebroken. De bewoners van het Lauwse zorgcentrum Sint-Gerardus trokken, vergezeld van hun familie, richting het spiksplinternieuwe CERES centrum.

Patrick Plancke, directeur voor IVA Zorg Menen, glundert van trots wanneer de grote schuifdeuren van het nieuwe complex voor het eerst openen. Het contrast met het oude Sint-Gerardus kan dan ook niet groter zijn. De nauwe en grauwe gangen werden ingeruild voor ruime en met licht gevulde couloirs, de kleine kamertjes werden bedankt voor bewezen diensten en ruime suites staan op hun nieuwe bewoners te wachten.

“Onze bewoners krijgen allemaal een kamer die bijna verdubbelt in oppervlakte“, klinkt het trots bij Patrick. “De kleuren en afwerking werden specifiek gekozen om een huiselijke sfeer te creëren en het massieve parket zorgt voor een uitermate comfortabele toets. Iedere kamer is vanaf nu uitgerust met een eigen badkamer en wij zijn terecht fier op ons nieuwe informatiesysteem.”

Digitale interface

Van bij conceptie tot bij de uitvoering werd rekening gehouden met zowel bewoners als zorgverstrekkers. “Iedere kamer is voorzien van een digitale interface”, aldus Patrick. “Onze medewerkers beschikken allemaal over een smartphone die hieraan gekoppeld is. Wanneer hulp nodig is, wordt die efficiënt ingezet en alles met betrekking tot medicatie, steun, zorg of eender wat wordt op die manier ook bijgehouden. Comfort staat hier centraal, ongeacht over wie we spreken.”

Los van alle digitale snufjes, waarvan die moderne complex bulkt, is de pièce de résistance de living, die op elk van de drie verdiepingen aanwezig is. “Met een kleine keuken, gekoppeld aan iedere living, kunnen we gaan inspelen op de persoonlijke wensen van onze bewoners”, vult Patrick nog aan. “Maar de grote glaspartijen, die de ruimte vullen met natuurlijk licht, hebben nog een ander belangrijk voordeel. Onze bewoners kijken recht op het veld van White Star Lauwe. De voetballiefhebbers onder ons beschikken op die manier steeds over de beste zitplaatsen, dicht bij drank en versnaperingen.”

(CLL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier