Zorgbedrijf gaat nu ook aan thuisverpleging doen

Steven Verdoolaege (algemeen directeur Zorgbedrijf), Bouchra Azami Idrissi (diensthoofd thuisverpleging), Dries Messeyne (directeur Thuiszorg) en Jannick De Poorter (verpleegkundig coach) © STEFAAN BEEL
Redactie KW

Deze week rijden de eerste wagens met verpleegkundigen van de gloednieuwe dienst thuisverpleging van het Zorgbedrijf door Roeselare en omgeving. Met deze ‘Thuisverpleging met de glimlach’ dekt het Roeselaarse Zorgbedrijf meteen het volledige landschap van hun thuiszorg af.

“Onze dienst thuisverpleging is deze week van start gegaan”, steekt Bouchra Azami Idrissi, diensthoofd thuisverpleging van het Zorgbedrijf, meteen van wal. “We zijn operationeel volledig klaar om onze patiënten een kwalitatieve zorg aan te bieden. Dat gaat van een elektronisch patiëntendossier tot een volledige uitwerking van de noden en behoeften van onze patiënten.”

Ontbrekende schakel

“Binnen de Thuiszorg bieden wij al een aantal diensten aan en de laatste jaren hebben we al enkele versnellingen hoger geschakeld”, bedenkt Dries Messeyne, directeur Thuiszorg. “Zo kan men bij ons onder meer terecht voor maaltijden aan huis, een poetsdienst, een boodschappendienst maar kan men evengoed een beroep doen op zorgcoaches of op onze was- en strijkcentrale. En de thuisverpleging was de laatste ontbrekende schakel van de Thuiszorg en kwam er mee op explicite vraag van bestaande klanten.”

Glimlach toveren

“Wij hopen om onze dienst Thuisverpleging uit te werken tot een goed team van 13 à 15 verpleegkundigen”, aldus Bouchra. “En we willen onze patiënten zeker het gevoel geven dat ‘hun ‘ verpleegkundigen een deel van hun leven zijn, dat ze hun patiënten kennen en weten hoe ze een glimlach op hun gezicht kunnen toveren.”

“Heel het principe van ons zorgmodel bestaat er in om toegevoegde waarde te creëren. Toegevoegde waarde die er al is of toegevoegde waarde die er bijkomt. En dat zal de thuisverpleging zeker zijn.” (PS)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, De Weekbode editie Roeselare.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.