Zoon van Vlaams minister Hilde Crevits getrouwd

Minister Hilde Crevits met het jonge paar: bruid Eveline Vanthorre en haar bruidegom Bram Devolder. © JS
Johan Sabbe

Zaterdagmorgen is Bram Devolder, de zoon van Vlaams minister Hilde Crevits, getrouwd. Het ging om het burgerlijk huwelijk in het oud-stadhuis van hun woonplaats Torhout. Volgend jaar in de zomer volgt dan de kerkelijke plechtigheid.

Vader Kris Devolder, die zelfstandig architect is, had een stijlvolle huifkar met paarden geregeld om de familie naar de Torhoutse Markt te brengen. De bruid van Bram (bijna 27) is Eveline Vanthorre (bijna 28), die uit Ichtegem afkomstig is. Beiden doctoren aan de rechtenfaculteit van de Leuvense universiteit. Bram heeft ook al met succes negen maanden aan de befaamde Harvard University in de Verenigde Staten gestudeerd.

Plechtigheid intiem houden grandioos mislukt

De grote groep familie en vrienden samen met het jonge paar net vóór het huwelijk in het oud-stadhuis van Torhout.
De grote groep familie en vrienden samen met het jonge paar net vóór het huwelijk in het oud-stadhuis van Torhout.© JS

Hilde Crevits straalde, niettegenstaande ze zware dagen van Vlaamse regeringsonderhandelingen doormaakt met heel weinig slaap. Die onderhandelingen werden zaterdag onderbroken, want de CD&V-toppolitica wou het al langer geplande huwelijk van haar zoon uiteraard niet missen. Ze wou haar moederschap terecht laten primeren op de politiek.

Bram heeft nog een jongere zus Soetkin (24), die uiteraard ook van de partij was. Net als de naaste familie van Eveline en de grootouders van het jonge paar.

“We hadden de plechtigheid intiem willen houden, maar dat is grandioos mislukt”, schaterde minister Crevits. “Maar geen probleem: goed nieuws mag aan de grote klok gehangen worden.”

Het huwelijk werd voltrokken door burgemeester Kristof Audenaert. Hij wenste het koppel alle geluk toe in het spreekwoordelijke bootje.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten