"Hij zou het niet anders hebben gewild" klinkt het overtuigend bij zijn trouwe levens- en zakenpartner Tjörven Cornelis-Ghysdael. "Kop op en doordoen" was het motto van de chef, als het al eens tegenzat. Dat gaf de strenge maar rechtvaardige leermeester van hotelschool Ter Duinen ook mee aan zijn leerlingen. In de 35 jaar dat hij daar praktijkleraar was, leidde hij toekomstige talentvolle chefs op zoals Filip Claeys en Jeroen Meus.
...

"Hij zou het niet anders hebben gewild" klinkt het overtuigend bij zijn trouwe levens- en zakenpartner Tjörven Cornelis-Ghysdael. "Kop op en doordoen" was het motto van de chef, als het al eens tegenzat. Dat gaf de strenge maar rechtvaardige leermeester van hotelschool Ter Duinen ook mee aan zijn leerlingen. In de 35 jaar dat hij daar praktijkleraar was, leidde hij toekomstige talentvolle chefs op zoals Filip Claeys en Jeroen Meus. "We zullen met heel veel liefde het levenswerk van Thierry verderzetten" zegt Tjörven. "De ziel van Thierry leeft mee aan het fornuis. Zijn 'Ode aan de Visser' blijft de trekpleister in ons restaurant. Eind vorig jaar ondertekende Thierry het charter van de vereniging NorthSeaChef, die hem had gevraagd als ambassadeur en om deel uit te maken van hun onderzoeksteam. Dat was hem echt op het lijf geschreven: de vis van onze Noordzee promoten, met respect voor de minder bekende vissoorten en voor de vissers. We kunnen er nog altijd niet bij dat Thierry er van de ene dag op de andere niet meer is. Hij laat een grote leegte na, maar het leven gaat verder, en met de morele steun van vele vrienden hebben we een beslissing genomen waar Thierry zeker achter zou staan. We hebben er goed over nagedacht, maar samen met onze zoon Glenn en zijn vriend Bart Lanoye openen we opnieuw de deuren van De Kelle."Zoon Glenn Cornelis (30) stond regelmatig mee aan het fornuis en neemt nu de leiding in de keuken, samen met zijn vriend en souschef Bart Lanoye (33). Gastvrouw Tjörven (49) bekommert zich zoals ze voorheen al deed om de algemene leiding van het restaurant: "Het is de bedoeling dat we de toppers uit het vuistdikke receptenboek van de Chef verder met klasse uit de oven toveren. Zo willen we de Ode aan de Visser blijven in de kijker stellen. De kreeft in citroenboter, de gegrilde tarbot en de diverse bereidingen met tong en kabeljauw en alles wat uit de zee komt, staat hoog op de agenda. Beide jonge chefs doen het intussen uitstekend. Thierry zou tevreden geweest zijn", besluit Tjörven.Het is duidelijk dat de sterke wilskracht van de gastvrouw het werk van haar dierbare echtgenoot Chef Thierry niet alleen in ere wil houden, maar tegelijk zijn levenswerk verder wil laten groeien in zijn geliefde Kelle.(MVQ)