Zoon en echtgenote van onverwacht overleden chef Cornelis zetten zijn levenswerk voort

Bart Lanoye, Tjörven Cornelis-Ghysdael en Glenn Cornelis met achteraan wijlen chef Thierry. © MVQ
Redactie KW

Toen chef Thierry Cornelis van het Koksijdse restaurant De Kelle op 13 juli totaal onverwacht overleed, sloeg dat nieuws in als een bom. Het jaar dat zich veelbelovend aankondigde, met nog een groots feest in het verschiet om het 25-jarige bestaan te vieren, werd het jaar van de coronacrisis en het verlies van een topchef die door de hele culinaire gemeenschap op handen werd gedragen. Het levenswerk van Thierry Cornelis mocht niet verloren gaan, en daarom beslisten zijn vrouw Tjörven en zijn zoon Glenn om met evenveel passie de klanten weer in de watten te leggen.

“Hij zou het niet anders hebben gewild” klinkt het overtuigend bij zijn trouwe levens- en zakenpartner Tjörven Cornelis-Ghysdael. “Kop op en doordoen” was het motto van de chef, als het al eens tegenzat. Dat gaf de strenge maar rechtvaardige leermeester van hotelschool Ter Duinen ook mee aan zijn leerlingen. In de 35 jaar dat hij daar praktijkleraar was, leidde hij toekomstige talentvolle chefs op zoals Filip Claeys en Jeroen Meus.

“We zullen met heel veel liefde het levenswerk van Thierry verderzetten” zegt Tjörven. “De ziel van Thierry leeft mee aan het fornuis. Zijn ‘Ode aan de Visser’ blijft de trekpleister in ons restaurant. Eind vorig jaar ondertekende Thierry het charter van de vereniging NorthSeaChef, die hem had gevraagd als ambassadeur en om deel uit te maken van hun onderzoeksteam. Dat was hem echt op het lijf geschreven: de vis van onze Noordzee promoten, met respect voor de minder bekende vissoorten en voor de vissers. We kunnen er nog altijd niet bij dat Thierry er van de ene dag op de andere niet meer is. Hij laat een grote leegte na, maar het leven gaat verder, en met de morele steun van vele vrienden hebben we een beslissing genomen waar Thierry zeker achter zou staan. We hebben er goed over nagedacht, maar samen met onze zoon Glenn en zijn vriend Bart Lanoye openen we opnieuw de deuren van De Kelle.”

In de voetsporen van zijn vader

Zoon Glenn Cornelis (30) stond regelmatig mee aan het fornuis en neemt nu de leiding in de keuken, samen met zijn vriend en souschef Bart Lanoye (33). Gastvrouw Tjörven (49) bekommert zich zoals ze voorheen al deed om de algemene leiding van het restaurant: “Het is de bedoeling dat we de toppers uit het vuistdikke receptenboek van de Chef verder met klasse uit de oven toveren. Zo willen we de Ode aan de Visser blijven in de kijker stellen. De kreeft in citroenboter, de gegrilde tarbot en de diverse bereidingen met tong en kabeljauw en alles wat uit de zee komt, staat hoog op de agenda. Beide jonge chefs doen het intussen uitstekend. Thierry zou tevreden geweest zijn”, besluit Tjörven.

Het is duidelijk dat de sterke wilskracht van de gastvrouw het werk van haar dierbare echtgenoot Chef Thierry niet alleen in ere wil houden, maar tegelijk zijn levenswerk verder wil laten groeien in zijn geliefde Kelle.

(MVQ)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.