Zoon (9), dochter (7) én mama niet naar school na coronabesmetting op Izegemse speelpleinwerking

Max-Leon, mama Bo en Ella-Maud zijn noodgedwongen nog (minstens) een week aan huis en tuin gekluisterd.
Wouter Vander Stricht

45 kinderen mogen niet naar school nadat een monitor van de Izegemse speelpleinwerking aan zaal ISO besmet bleek met Covid-19. Zo moesten heel wat gezinnen plots hun planning omgooien. Bo Beheydt, die zelf in Torhout in het onderwijs staat, mag daardoor net als haar kinderen Max-Leon (9) en Ella-Maud (7) niet naar school. “We verwijten niemand iets, maar leuk is anders.”

Dieter Dutillieux en Bo Beheydt uit Izegem waren vorige week in de nacht van maandag op dinsdag teruggekeerd van een reis naar Tenerife. “Onze kinderen lopen school in de Heilige Familie Bosmolens. Ella-Maud gaat er naar het tweede leerjaar, Max-Leon die later dit jaar nog tien wordt stapt over naar het vijfde leerjaar. Normaal gaan ze naar de speelpleinwerking De Molenwiek op de Bosmolens. Maar door de coronamaatregelen wordt daar gewerkt met bubbels en was er daar voor hen geen plaats. Dus zijn ze vorige week donderdag voor één dag naar de speelpleinwerking aan zaal ISO geweest. Die bewuste donderdag dus. Toen we de kinderen gingen ophalen kwam een monitrice ons onmiddellijk vertellen dat wij 14 dagen in quarantaine moesten gaan en dat de kinderen getest moesten worden.”

Vier keer negatief

Probleem voor de familie Dutillieux-Beheydt was dat hun huisarts nog met vakantie was. “Maar op de huisartsenpraktrijk Wallemote werden we door dokter De Moor doorverwezen naar het triagecentrum van de Sint-Jozefskliniek. Ook mijn man en ikzelf hebben ons laten testen. We waren immers nog maar net terug van reis, weliswaar kwamen we terug uit een groene zone. Maar we wilden geen risico nemen. Op zondagavond kregen we dan het bericht dat de vier tests negatief waren.”

Het gezin moet zeker al een weekje thuis blijven. “Zaterdag ondergaan we opnieuw een test bij onze eigen huisarts dokter Dupont, als die weer negatief is mogen de kinderen volgende maandag 7 september naar school.”

“Op paaszondag is mijn papa aan de gevolgen van Covid-19 overleden” – Bo Beheydt

En dat geldt ook voor mama Bo Beheydt. “Ik werk als zorgleerkracht in VBS Boomhut op Sint-Henricus in Torhout. Ik heb ook daar mijn directeur en collega’s het slechte nieuws moeten brengen dat ik niet aan de slag mocht. We duimen ervoor dat we straks weer negatief testen zodat we komende week weer onze job kunnen uitoefenen.”

School stuurde filmpje door

Ook voor de kinderen Max-Leon en Ella-Maud is het natuurlijk een serieuze streep door de rekening. Op hun school worden de klas ieder jaar opnieuw heringedeeld en uiteraard waren ze nieuwsgierig naar hun nieuwe klasgenootjes. “De leerkrachten van hun klassen hebben vandaag wel een filmpje doorgestuurd vanuit de klas, dat was tof voor de kinderen. En straks komen ze ook nog langs met wat schoolmateriaal en wat taken voor de kinderen.”

Max-Leon en Ella-Maud moeten nog een weekje langer hun vrienden en vriendinnetjes missen.
Max-Leon en Ella-Maud moeten nog een weekje langer hun vrienden en vriendinnetjes missen.

Ella-Maud: “Ik had wel graag mijn vriendinnetjes gezien. Nu zal ik thuis met mijn broer spelen en ook op de tablet me wat amuseren. Maar dat laatste niet te veel”, kijkt ze richting mama Bo.

Voor het gezin is het al niet het makkelijkste jaar. “Op paaszondag is mijn papa overleden aan de gevolgen van Covid-19. Het was ook om andere redenen al niet ons jaar en eigenlijk wilden we dat 2020 zo snel mogelijk achter de rug is. En dan komt dit hier ook nog tussen fietsen. Hopelijk komt iedereen hier gezond en wel uit.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier