Zonta Westkust feest voor goed doel

Dames van Zonta Westkust (met de rode baretten), Kiekafobie (blauwe T-shirts), Sea Scouts (met de gestreepte dassen) en Semper Festum. © (Foto MVQ)
Redactie KW

Voor de derde maal organiseerde Zonta Westkust in cc CasinoKoksijde haar feest Voulez-vous?, samen met een team van de Sea scouts Achtste Fos, Semper Festum en Kiekafobie. De opbrengst van het feest wordt geschonken om Kiekafobie te steunen, een vzw opgericht door ouders van jonge kankerpatiëntjes.

Zonta – opgericht in Buffalo New York – viert dit jaar haar honderdste verjaardag en zet zich nog altijd in voor gelijke rechten en een beter leven voor vrouwen en kinderen. Ann Jonckheere, voorzitter van de beroepsactieve vrouwen van Zonta Westkust blikt vandaag terug op het geslaagde feest van zaterdagavond: “Dankzij de inzet van onze leden, Semper Festum, de Sea Scouts 8ste Fos Nieuwpoort, vrijwilligers van Kiekafobie en een flinke financiële ruggensteun van en aantal lokale ondernemers kunnen we eerstdaags aan vzw Kiekafobie een mooi bedrag overhandigen waarmee ze activiteiten op touw kunnen zetten die een zonnestraaltje brengen in het leven van kankerpatiëntjes en hun familie.”

De dames van Zonta zetten zelf het feest in met live band BTZ op het nummer ‘Run The World (Girls) van Beyoncé. Zangeres Silke Mastbooms (van The Voice) en Nona Dekeyser zorgden meteen voor een partysfeer, samen met Master of Ceremony Sonny Vande Putte. Aansluitend zette DJ Tim het feestje verder. Voor het werk achter de schermen en de bar stonden de Sea Scouts garant, samen met de vrijwilligers van Kiekafobie en Semper Festum (vriendenclub die zich inzet voor een gevarieerd en gecontroleerd uitgaansmilieu in de Westhoek en omstreken én met een groot hart voor een goed doel).

Maandag 25 november is ook een bijzondere dag voor ZONTA. “Orange Day is de internationale dag voor de uitbanning van geweld tegen vrouwen” zegt Ann Jonckheere. “Uiteraard scharen we ons daarachter en blijven we ons inzetten in de strijd tegen vrouwengeweld.”

(MVQ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier