Zonta Tielt: Orange your city

Redactie KW

Van 25 november tot 10 december kleuren in een groot aantal steden en gemeenten officiële gebouwen oranje. Ook in Tielt kleurt de doorgang tussen het Alexianenplein en de Markt momenteel oranje.

Zaterdagavond verzamelde enkele leden van de Tieltse afdeling van Zonta aan de ingang van de markt om hun actie extra onder de aandacht te brengen bij o.a. de bezoekers van de Tieltse Kerstmarkt.

Tegen geweld tegen vrouwen

Zonta International wil hiermee de campagne “Say no to violence against women”(zeg neen tegen geweld op vrouwen, nvdr.) extra in de kijker plaatsen. Geweld tegen vrouwen en meisjes blijft anno 2019 één van de meest voorkomende schendingen van de mensenrechten op wereldvlak.

Zontians zijn professioneel actieve vrouwen die samenwerken om wereldwijd het leven en de status van vrouwen en meisjes te verbeteren. Dat kan via onderwijs en financiële steun, via informatie en sensibilisering. Zonta wil op die manier een krachtige en effectieve spreekbuis zijn van en voor vrouwen- en meisjesrechten. De kick-off van deze 16-daagse campagne werd gegeven op 25 november, de Internationale Dag tegen Geweld en eindigt op 10 december, Internationale dag voor de Mensenrechten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier