Zonta Diksmuide schenkt laptops aan Diksmuidse lagere scholen

© gf
Redactie KW

Naar aanleiding van de coronacrisis wil Zonta Diksmuide ervoor zorgen dat alle kinderen in Diksmuide online onderwijs kunnen volgen. Nu de kinderen moeten thuis blijven, dreigt er een kloof te ontstaan tussen kinderen die wel kunnen deelnemen aan online onderwijs en kinderen die dat niet kunnen. Daarom schenkt Zonta Diksmuide laptops aan scholen om in bruikleen te geven aan kinderen uit gezinnen die niet over een laptop beschikken.

Zonta vroeg de scholen of ze nood hadden aan bijkomende laptops om ook kinderen uit kwetsbare gezinnen de nodige kansen te geven. Drie scholen gingen in op het aanbod.

De school voor buitengewoon onderwijs Klimop had zeven laptops nodig. De gemeentelijke basisschool Klavertje vier Leke-Beerst-Esen-Keiem kon drie laptops gebruiken en Go-basisschool W’ijzer Diksmuide zes laptops.

De scholen hebben de laptops aangekocht bij hun gewone leverancier met de specifieke schoolsoftware. Als de kinderen de school verlaten, komen de laptops terug naar de school en kunnen ze ter beschikking gesteld worden van andere gezinnen die geen laptop in bezit hebben.

W’ijzer kon heel snel de laptops bestellen. Vrijdagmiddag werden de zes laptops van Go Diksmuide officieel overhandigd door de voorzitster van Zonta Diksmuide, An Delrue. Basisschool Go Diksmuide had zelf al alle tablets en laptops in de school verzameld om te kunnen uitlenen aan kinderen die geen laptop hadden.

Alle kinderen dezelfde kansen

Charlot D’Huynslager: “Niet alle gezinnen konden dit voordeel genieten omdat ik zelf onvoldoende laptops ter beschikking heb. Met de zes laptops die ik nu krijg, kunnen we alle gezinnen van de school een laptop geven om de online lessen mee te volgen. Dit is fantastisch want zo krijgen alle kinderen dezelfde kansen. Na de paasvakantie zullen we nu alle kinderen de nieuwe leerstof kunnen aanbieden.”

De andere twee scholen hopen ook zo snel mogelijk de laptops binnen te krijgen om ook na de paasvakantie van start te kunnen gaan. (API)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier