https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Zonovergoten Straete Kermis in Desselgem groot succes

De organisatoren kunnen terugkijken op een geslaagde editie. © ELD
Redactie KW

De Nieuwstraat in Desselgem was de plaats van afspraak voor duizenden streekgenoten. Heel wat nieuwsgierigen brachten een bezoek tijdens de zonnige editie.

“Om 7 uur deze morgen waren de eerste marktkramers al op de afspraak”, vertelt medeorganisator Yves Vandorpe (54). “Het hoogtepunt van de dag was het begraven van de tijdscapsule ‘100 jaar bestaan’ om 11u. Door corona werd dit uitgesteld tot nu. In die capsule zitten onder andere kalenders, verslagen en allerhande informatie over 100 jaar Straete Kermis. Het was een grote zoektocht naar info. De bedoeling is dat over 100 jaar de capsule terug opgegraven zal worden. Deze plechtigheid werd opgeluisterd door kinderkoor Muzquito.

Een speech volgde door schepen van feestelijkheden en cultuur Pietro Iacupucci en Jo Neirynck. Dit werd ook opgenomen in de plannen van Stad Waregem.” Van het wereldkampioenschap wielrennen had de organisatie alvast geen last. “Het publiek dat bij ons over de vloer komt zijn niet echt koersliefhebbers denk ik. Vroegere jaren hadden we een groot scherm staan, maar dit werd amper bekeken.”

Eerste keer sinds corona

“Naast de rommelmarkt was er ook nog kinderanimatie, de spekkenworp, de optocht van de reuzen en een plaatselijke band die optreed. We hoopten eerlijk gezegd op een ruime publieke belangstelling, en die kregen we dankzij de weergoden. Het was de eerste keer sinds corona dat er in ons dorp een echte kermis doorging. De opluchting is dan ook heel groot dat het terug mocht, en zonder mondmaskers. Andere jaren is dit een driedaags feest, maar nu werd dit tot één dag beperkt. De voorbereidingen waren uiteraard een stuk minder. Voor volgend jaar zien we nog wel, maar de goesting is alvast helemaal terug als je al die blije gezichten ziet”, besluit een gelukkige Yves Vandorpe. (ELD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.