Zonovergoten Groote Stooringe lokt zondag 15.000 mensen naar Roeselaars Stadspark

© STEFAAN BEEL
Redactie KW

De Groote Stooringe, het driejaarlijks straattheater- en circusfestival in organisatie van cc De Spil, was een overdonderend succes. Meer dan 15.000 mensen zakten op zondag af naar het stadspark.

De organisatie van De Groote Stooringe wenste bij aanvang maar één ding: mooi weer. En die wens ging in vervulling, net zoals vele andere dit weekend. Het circusatelier Woesh ging de samenwerking aan met Fedasil voor ‘Fil de rêve’. Iedereen mocht een wens neerpennen en hier en daar werd er een wens uitgepikt die in vervulling gebracht werd. “We hadden een kindje met de droom om turnkampioen te worden. We hebben er een acrobaat bijgehaald, die twee enkele spectaculaire kunstjes laten doen en zo was die droom meteen vervuld”, vertelt Jonah Muylle van cultuurkapel De Schaduw die instond voor de wensen. Balancerend op een koord over de Grote Bassin wandelden vluchtelingen de dromen naar de overkant “Vroeg iemand om een hondje, dan knutselden we er eentje met ballonnen. Een kindje wou graag eens mee met een politiewagen en als bij wonder heeft een politieman die wens gezien en dat kindje uitgenodigd.”

Heel wat mensen kozen ervoor om even te verpozen in de Tuin der Lusten in het Noordhof. Foodtrucks en bars zorgden er voor lekkere hapjes en drankjes. In het Sint-Sebastiaanspark hielden gezinnen halt bij Bar Charlie. Het terras was in de sfeer van de zwart-wit films gehuld, inclusief bolhoeden. Acteurs begaven zich achter de bar om met slapstick-humor in te spelen op de vragen van de mensen.

(MM – foto SB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier