Nadien werd tijdens het middagmaal de rechtstreekse uitzending bijgewoond in het Spaans Paviljoen aangevuld met interviews van enkele medewerkers en met een optreden van Augustijn Vermandere. Voor de theatervoorstellingen zijn er reeds een 600-tal inschrijvingen geboekt.

De theaterwandelingen worden onder meer vertolkt door Sam Louwyck (bekend van 'Eigen kweek'), Onno Van Gelder Jr., Charlotte Dewulf en Joris Goens, maar ook acteurs van de Sint-Omaarsgilde en de Sint-Lutgardisgilde doen de tijd van toen helemaal herleven. Het is de vijfde editie van Historisch Veurne die deze keer de rijke geschiedenis van het Veurnse caféleven belicht.

Nadien werd tijdens het middagmaal de rechtstreekse uitzending bijgewoond in het Spaans Paviljoen aangevuld met interviews van enkele medewerkers en met een optreden van Augustijn Vermandere. Voor de theatervoorstellingen zijn er reeds een 600-tal inschrijvingen geboekt.De theaterwandelingen worden onder meer vertolkt door Sam Louwyck (bekend van 'Eigen kweek'), Onno Van Gelder Jr., Charlotte Dewulf en Joris Goens, maar ook acteurs van de Sint-Omaarsgilde en de Sint-Lutgardisgilde doen de tijd van toen helemaal herleven. Het is de vijfde editie van Historisch Veurne die deze keer de rijke geschiedenis van het Veurnse caféleven belicht.