Zonnig en aangenaam weer op komst

Beeld ter illustratie, genomen in De Panne. © Getty Images/EyeEm
Redactie KW

Het is maandagnamiddag bewolkt met in het centrum en het oosten enkele lokale buien bij maxima van 10 tot 15 graden. Maandagavond zijn er nog lokale buien in het oosten, daarna is het droog met brede opklaringen en kans op lokale mist of lage bewolking. De minima gaan van 1 graad in het westen tot 5 graden in het oosten, zegt het KMI.

Dinsdag krijgen we, na het optrekken van het lokale ochtendgrijs, zonnig weer met nu en dan enkele wolkenvelden. De maxima liggen tussen 10 en 14 graden of plaatselijk iets meer. De wind waait zwak tot matig uit zuidwestelijke richtingen.

Woensdag wisselen opklaringen en wolkenvelden elkaar af. Vooral in de voormiddag in de noordelijke landshelft zijn er soms brede opklaringen. In het zuiden hangen meer wolkenvelden die geleidelijk naar het centrum trekken in de namiddag. In het noordwesten zijn er de hele dag waarschijnlijk brede opklaringen. Het blijft overwegend droog. Enkel in de Ardennen is er een kans op een plaatselijk buitje. Het wordt vrij zacht met maxima tussen 12 graden in de Ardennen en 16 graden in de Kempen. Er staat een zwakke tot soms matige wind uit zuidwestelijke richtingen.

Donderdag wordt het in het noorden meestal zwaarbewolkt of betrokken, met mogelijk soms een spatje regen. Elders is het wisselend tot vaak zwaarbewolkt met in de Ardennen kans op een lokaal buitje. We halen maxima tussen 9 of 10 graden in het noorden en nog 14 graden in het zuiden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier