Zonnepanelen in Lo-Reninge week out door vernieuwing elektriciteitscabine

© KVCL
Redactie KW

Fluvius vernieuwt eind juni de verouderde middenspanningscabine in de Reningesteenweg. Dat is nodig om de levering van elektriciteit en de veiligheid te blijven verzekeren.

De apparatuur in de huidige cabine is verouderd“, zegt David Callens, regionaal woordvoerder van Fluvius. “De nieuwe cabine zal telebeheerd zijn zodat we die in de toekomst vanop afstand kunnen monitoren en sneller kunnen ingrijpen bij defecten.”

De installatie van de cabine zal een week in beslag nemen. De werken starten op maandag 24 juni om 4.30 uur en eindigen op vrijdag 28 juni rond 19 uur. Om de hinder te beperken, plaatst Fluvius een stroomgenerator. “Daardoor kunnen we de stroomonderbreking beperken tot 15 minuten op vrijdag 28 juni tussen 17 en 19 uur. Het exacte tijdstip van de onderbreking is afhankelijk van de voortgang van de werken”, aldus David Callens. “Maar het plaatsen van een stroomgenerator heeft wel enkele bijwerkingen. Zo zal de omschakeling van dag- naar nachttarief niet werken. De betrokken klanten blijven op nachttarief tot het einde van de werken. En de tijdsaanduiding op elektrische klokken en wekkers zal vooruitlopen. Ook zonnepanelen zullen niet werken tijdens de duur van de ingreep. We begrijpen dat dit vervelend is voor onze klanten. We doen er dan ook alles aan om de werken zo vlot mogelijk te laten verlopen.”

(KVCL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier