Zonnebeke zoekt drie streekproducten om de lange vingers op te volgen

Slager Hans haalde het in 2016 voor Westhoekhoeveboter en de Zonnetaart. © a-ZB
Redactie KW

Elke inwoner van Zonnebeke kent inmiddels de Zonnebeekse lange vingers van slagerij-traiteur Hans & Ann. Die lekkernij was de winnaar van de gemeentelijke streekproductenwedstrijd in 2016. De gemeente gaat nu op zoek naar een opvolger.

De gemeente vraagt zich af welke nieuwigheden er na vier jaar te ontdekken vallen of welke producten al lang gevestigde waarden zijn, maar nog geen deel uitmaken van de lijst ‘Streekproducten Zonnebeke’. Daarom stellen de Dienst voor Toerisme en Dienst Lokale Economie de streekproductenwedstrijd 2020 voor. Dit keer gaat men niet op zoek naar één, maar wel drie speciale, eigenzinnige, gekruide, unieke, maar vooral smaakvolle producten om ieders zintuigen te prikkelen.

De laureaat wordt het ‘Streekproduct Zonnebeke 2020’. De winnaars van de wedstrijd worden streekproducten zonder officiële erkenning. De wedstrijd staat los van de bestaande Vlaamse of Europese erkenningen. Deelnemers kunnen inschrijven vanaf 1 mei. Het inschrijvingsformulier zal te vinden zijn op toerismezonnebeke.be en op zonnebeke.be.

(NVZ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier