Zonnebeke schrapt evenementen tot 31 oktober, mondmasker bij hebben is verplicht

Ook Zonnebeke neemt bijkomende maatregelen om de besmetting met Covid-19 tot een minimum te beperken.

Park is elk jaar een grote publiekstrekker in Zonnebeke. © ZB

“Zonnebeke is tot nog toe gespaard van grote uitbraken en dat hebben we te danken aan de volgehouden inspanningen van alle bewoners. We willen het ook zo houden! Om die reden hebben we, zoals vele gemeenten, een aantal bijkomende veiligheidsmaatregelen genomen”, aldus burgemeester Dirk Sioen.

Alle gemeentelijke evenementen worden tot 31 oktober afgelast. Het gaat o.a. om Park 2020, Film in het Park en Ontbijt in het Park, Zonnebeke kermis Passchendaele Kerremesse zonder kermisattracties en de eerste editie van smultoer bij de boer.

In navolging van de beslissing van de Nationale Veiligheidsraad en de epidemiologische situatie in de regio heeft burgemeester Dirk Sioen, op 31 juli beslist dat vanaf maandag 3 augustus er een algemene verplichting is om binnen de gemeente steeds een mondmasker bij zich te hebben wanneer men zich op het openbaar domein begeeft. Wanneer je in een drukkere omgeving terecht komt, is het dragen van een mondmasker namelijk sterk aanbevolen. Het dragen van een mondmasker wordt verplicht vanaf 12 jaar op alle publieke en private parkings, in alle wachtrijen van handelszaken, openbare infrastructuren of evenementen, in publieke ruimtes van alle openbare gebouwen en recyclageparken en op plaatsen waar ouders hun kinderen en jongeren afzetten en/of ophalen voor deelname aan jeugd- en/of sportkampen, buitenschoolse kinderopvang, speelpleinwerking, scholen etc. ongeacht of deze door de gemeente of door een privé-initiatief worden georganiseerd.

Bijkomend besliste burgemeester Sioen dat er evenementen waar meer dan 100 personen verwacht worden niet kunnen doorgaan in Zonnebeke.”Vermits uit alle studies blijkt dat kinderen geen besmettingsgevaar vormen, gaan de speelpleinwerking en alle jeugd- en sportkampen gewoon door“, verzekert schepen van jeugd Koen Meersseman.

(NVZ)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.