Zonnebeke schenkt ook FFP2 mondmaskers

Schepen Sabine Vanderhaeghen: "Met deze maskers moet een heropflakkering makkelijker voorkomen kunnen worden." © ZB
Redactie KW

Naast de stoffen mondmaskers voor de inwoners, die vorige week door vrijwilligers in iedere brievenbus werden gestopt, voorziet het gemeentebestuur ook FFP2-mondmaskers voor specifieke groepen.

“We voorzien FFP2-mondmaskers voor woonzorgcentra, scholen, thuisverpleegkundigen en onthaalouders in Zonnebeke”, zeggen schepenen Sabine Vanderhaeghen en Joachim Jonckheere. ” We willen hen als bestuur ook nogmaals van harte bedanken voor hun dagelijkse inzet. De thuisverpleegkundigen kunnen vanaf maandag 25 mei aan het onthaal van het gemeentehuis tot maximum vijf FFP2-mondmaskers verkrijgen. Belangrijk is dat zij hun RIZIV-nummer bij de hand hebben.”

Er wordt gevraagd een afspraak te maken via het nummer 051 48 00 60 vooraleer de maskers op te halen. “De onthaalouders hebben een mondmasker ontvangen in hun brievenbus en ook de woonzorgcentra en de scholen werden al op 12 mei van mondmaskers voorzien. Zo willen we als bestuur ondersteuning bieden aan een aantal belangrijke beroepsgroepen in de strijd tegen de verspreiding van het coronavirus. Hiermee moet een heropflakkering van het virus ook makkelijker voorkomen kunnen worden”, aldus de schepenen. (NVZ)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.