Zonnebeke is peter van Bataljon Carabiniers

Tijdens de plechtigheid werden de oorkonden ondertekend en ontving burgemeester Dirk Sioen uit handen van een militair afgevaardigde van defensie een prachtig gedenkstuk aangeboden dat tentoon zal staan in het gemeentehuis als teken van verbondenheid. © zenon bekaert beselare
Zenon Bekaert
Zenon Bekaert Medewerker KW

Woensdagvoormiddag herdachten de gemeente Zonnebeke, het Passchendaele Museum en het Genootschap Passchendaele Society 1917 vzw het groot geallieerd offensief dat een einde maakte aan de Eerste Wereldoorlog. Exact 104 jaar geleden namen ook Belgische Grenadiers en Carabiniers deel aan deze omvangrijke operatie. Tijdens deze herdenking nam de gemeente Zonnebeke het peterschap van het bataljon Carabiniers – Grenadiers Prins Boudewijn, gevestigd in het kwartier Lombardsijde, op zich.

De gemeente, die reeds jaren een goede band heeft met het bataljon, wenst met dit peterschap de wederzijdse verbondenheid tussen hun bevolking en defensie te benadrukken. Het bataljon zelf heeft een sterke historische band met de regio door hun optreden tijdens WOI en WOII. Er worden collectiestukken ter beschikking van het museum gesteld om de bezoekers zo kennis te laten maken met het Belgisch leger in oorlogsjaren.

Met dit peterschap wordt het bataljon een vaste partner van de gemeente voor herdenkingen en steunt Zonnebeke haar trainingen, opleidingen en evenementen die van belang zijn voor de verdere uitgroei van het bataljon.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier