"De laatste week zijn er vijftien gevallen genoteerd," zegt schepen van sociale zaken Joachim Jonckheere. "Het grootste deel zit dus in de eerste week. Als de tendens zich verderzet, zouden de cijfers de volgende week verder moeten zakken, als er ten minste geen nieuwe gevallen bijkomen. Op een bepaalde dag hadden we er immers plots 12 bij. De provinciale overheid en het COVID-team van de eerstelijnszone adviseren om nog geen extra maatregelen te nemen omdat alle besmettingen gelokaliseerd zijn in verschillende clusters en nog steeds onder controle zijn."

Omgerekend naar 100.000 inwoners heeft Zonnebeke nu 272 gevallen. Dit is dus meer dan de drempel van 100 en daarom blijft het alarm niveau 4 overschreden en de inkleuring van de gemeente op de coronakaart rood.

(NVZ)

"De laatste week zijn er vijftien gevallen genoteerd," zegt schepen van sociale zaken Joachim Jonckheere. "Het grootste deel zit dus in de eerste week. Als de tendens zich verderzet, zouden de cijfers de volgende week verder moeten zakken, als er ten minste geen nieuwe gevallen bijkomen. Op een bepaalde dag hadden we er immers plots 12 bij. De provinciale overheid en het COVID-team van de eerstelijnszone adviseren om nog geen extra maatregelen te nemen omdat alle besmettingen gelokaliseerd zijn in verschillende clusters en nog steeds onder controle zijn."Omgerekend naar 100.000 inwoners heeft Zonnebeke nu 272 gevallen. Dit is dus meer dan de drempel van 100 en daarom blijft het alarm niveau 4 overschreden en de inkleuring van de gemeente op de coronakaart rood.(NVZ)