Zone 30 wordt ingevoerd in Reningelst

Redactie KW

Op maandag 30 november om 20 uur komt de gemeenteraad digitaal samen. De vergadering is te volgen via de website en de facebookpagina van de stad. Onder meer de goedkeuring van een aanvullend reglement in het kader van zone 30 in het centrum van Reningelst komt aan bod.

Tijdens het planproces voor de herinrichting van de dorpskern in Reningelst legde de kwaliteitsadviseur van de Regionale Mobiliteitscommissie de invoering van een vaste zone 30 in de kernzone op. Concreet gaat het om volgende straten: Baljuwstraat (gewestweg N304), van huisnummer 12 tot Reningelstplein – Heuvellandseweg (gewestweg N315), van huisnummer 2 tot Reningelstplein – Neerhofstraat – Pastoorstraat, van Kriekstraat tot Reningelstplein – Reningelstplein (gewestweg N304) en Zevekotestraat (gewestweg N304). Het Agentschap Wegen en Verkeer vraagt het stadsbestuur om in functie van de plaatsing van de nodige signalisatie een aanvullend reglement te laten goedkeuren door de gemeenteraad.

Nieuwe begraafplaats Proven

Voor het dienstjaar 2021 is de dotatie voor de politiezone ARRO Ieper van de stad Poperinge vastgesteld op 1.640.179 euro, een verhoging van 1 procent ten opzichte van het dienstjaar 2020.

Voorgesteld wordt om een prijsvraag te organiseren in het kader van de opdracht ‘Inrichting nieuwe begraafplaats Proven’. Het bestek werd opgemaakt door ontwerper Malengier Andy BVBA. De uitgave voor deze opdracht wordt geraamd op 233.382 euro. De nieuwe begraafplaats komt er op 150 meter van de bestaande, nabij de school achter het Alexisplein.

Vervanging watertoevoerleidingen

Aan de gemeenteraad wordt gevraagd om de motie voor een Vlaams noodfonds voor toerisme in de Westhoek na de Brexit goed te keuren.

Alex Colpaert zal als bijkomend agendapunt een vraag stellen over de vervanging door de Watergroep van de toevoerleidingen van het drinkwater in Poperinge. “Volgens informatie die ik vorig jaar heb ontvangen, ligt er op het grondgebied Poperinge nog 22 km watertoevoerleidingen uit gietijzer of staal. Hierdoor is onder andere het ijzergehalte in het drinkwater te hoog, wat gezondheidsrisico’s inhoudt. Hierover en over de 110 km leidingen in vezelcement, die asbest bevatten wil ik vragen stellen in de gemeenteraad”, aldus Colpaert.

De andere oppositiepartijen hadden nog geen vragen klaar. (AHP)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.