Zondagsvieringen Emmaüs Kuurne live te volgen via computer

© BRU
Redactie KW

Vanaf komende zondag worden alle zondagsvieringen van de Pastorale eenheid Emmaüs Kuurne voorzien van een livestream.

Vanuit de Sint-Michielskerk in Kuurne zal de kerkdienst voorgegaan door Kanunnik Filip Debruyne, lector Karen Devroe en Koster-organist Herman Defoort live via het internet te volgen zijn. “Nu de gelovigen niet naar de kerk kunnen, komt de kerk naar de geloven, echter in virtuele vorm”, vertelt Wilfried Dujardin van de Pastorale eenheid Emmaüs Kuurne.

“De honger om een misviering bij te wonen werd duidelijk groter en groter bij sommige gelovigen. Ook vanuit de twee Kuurnse wzc’s werd deze vraag opgevangen. Dat zette mij aan het denken hoe deze honger kon gestild worden. Nu virtuele vergaderingen en het streamen van huiskamer- en slaapkamerconcerten een echte hype zijn, waarom zouden we dat dan ook niet gaan toepassen voor een kerkdienst. Toen ik mijn idee lanceerde bij Kanunnik Filip Debruyne was hij meteen te vinden voor het idee, waarna we met de pastorale eenheid aan de slag gingen om dit concreet te gaan maken.”

Publiek is echter niet toegelaten tijdens de kerkdienst in de kerk, gezien het gaat om een kerkdienst met gesloten deuren. Wie deze kerkdienst wil volgen kan zondag 10 mei vanaf 10.30 uur terecht op www.emmauskuurne.be.

(BRU)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier