"De onofficiële opening was inderdaad al een tijdje geleden", vertelt Cedric. "Of de plotse intrede van Au Chien Perdu een folieke was? Niet bepaald, nee. Akkoord, de opening kwam er misschien bij verrassing, en we hadden ook op het allerlaatste moment een Facebookevenement aangemaakt, maar dat was bewust hoor. We verkiezen de mond-tot-mondreclame boven de traditionelere alternatieven, al komt er op termijn wel nog een Instagrampagina van het café. Op onze eerste dag kwamen er cafégangers over de vloer die via via hadden gehoord van een bepaald café in 't Rollegemse. Ik vond dat fantast...

"De onofficiële opening was inderdaad al een tijdje geleden", vertelt Cedric. "Of de plotse intrede van Au Chien Perdu een folieke was? Niet bepaald, nee. Akkoord, de opening kwam er misschien bij verrassing, en we hadden ook op het allerlaatste moment een Facebookevenement aangemaakt, maar dat was bewust hoor. We verkiezen de mond-tot-mondreclame boven de traditionelere alternatieven, al komt er op termijn wel nog een Instagrampagina van het café. Op onze eerste dag kwamen er cafégangers over de vloer die via via hadden gehoord van een bepaald café in 't Rollegemse. Ik vond dat fantastisch."Cedric moet het niet allemaal alleen zien te rooien in Au Chien Perdu, want Karien Deplancke, zijn schoonmoeder, is mede-uitbaatster van het café. "De mama van mijn vriendin heeft vroeger nog in de horeca gezeten, en ze sprak het laatste jaar steeds luider over het verlangen naar een 'comeback' (lachje). Aangezien ik ook heel wat ervaring heb in de horeca (Cedric werkte twaalf jaar in Den Bras in 't Straatje van Kortrijk), dacht ik: "Why not?". Daarna hebben we, opnieuw voorafgegaan door heel wat overleg -ook met mijn vriendin (lacht)- de handen in elkaar geslagen."De locatie van het café, dat gelegen is te midden de zompige Rollegemse velden, spreekt tot de verbeelding. Hoe is Cedric zo met zijn gat in de boter kunnen vallen? "Het café maakt deel uit van de privéwoning van mijn schoonmoeder", legt de kersverse caféhouder uit. "Het was niet volledig afgewerkt en pas na een paar maand zwoegen waren we er echt content van. Dat het wat afgelegen ligt? Tja, dat draagt ook bij aan de eigenheid van het café, hé. In de Piranol, het restaurant om de hoek, zit het elke dag stampvol. Rollegem is geen bruisende stad, maar het is wél een levendig dorp."Au Chien Perdu is elke dag open, van 10.00 uur tot 24.00 uur, enkel op zaterdag gaat het etablissement dicht. "We zijn dan ook geen nachtcafé", vertelt Cedric. "Net zomin zijn we een restaurant. Vanaf 18 augustus bieden we wel eetmogelijkheden aan. De keuken serveert verse soep, brood, verschillende kazen, gandaham, ... Beeld je in: 's winters kom je -als werknemer van de Rollegemse industriezone bijvoorbeeld- (die op een steenworp van het café ligt, red.) toe in een gastvrij café, dat verwarmd wordt door het vuur uit de rustieke open haard en de hartelijkheid van de Franse muziek. Dat is thuiskomen, hé? We zijn er echt van overtuigd dat ons project een grote kans op slagen heeft."Nu zondag, op 18 augustus, trakteert Au Chien Perdu zijn klanten overigens op een aperitiefconcert van De Poldercowboys, een muzikaal sterk en visueel attractief trio. "Het is de bedoeling om zo'n optreden maandelijks te organiseren. Op zondagmiddag dan wel, zodat we onze buren niet al te veel last berokkenen. Welke muziek we dan mogen verwachten? Goh: jazz, blues,... tot zelfs schlagermuziek. Als het maar goed klinkt!(JS)Het aperoconcert van De Poldercowboys staat gepland om 12u, in Au Chien Perdu te Rollegem.