https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Zomerwerkdag in natuurreservaat De Kleiputten in Rumbeke

Thomas Dubois

Tijdens de zomerwerkdag in het natuurreservaat De Kleiputten voerden meer dan 25 vrijwilligers diverse beheerwerken uit.

De grazige hellingen in het reservaat en de wilgen- en rietzones werden gemaaid. Het maaisel werd afgevoerd en ter plaatse worden in takkenwallen aangebracht. Ook werden er wilgen geknot en nestkasten gecontroleerd en geruimd.

“Helaas moest heel wat afval geruimd worden dat bij illegale praktijken in het natuurreservaat (zoals vissen en jagen,..) achtergelaten wordt”, aldus schepen Michèle Hostekint.

“En het mag gezegd: ’vele handen maken licht werk’. Nu kan de natuur opnieuw terug zelf aan de slag. Omdat de natuur in De Kleiputten aan zet is en die rust verdient, is het natuurreservaat niet vrij toegankelijk.”

Op geregelde tijdstippen worden natuurwandelingen georganiseerd in De Kleiputten. Wil je er eens een kijkje gaan nemen? Dat kan dit jaar nog op zondagmorgen 19 september of 17 oktober. Iedereen is er van harte welkom, na inschrijving (www.natuurpuntmandelstreke.be).

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.