Zomervariaties in Veurne kiezen voor kerken als rode draad

Irina zweefde door de kerk van Bulskamp begeleid door hemelse muziek. © JT
Redactie KW

Komende zomer kan je in Veurne weer terecht voor de Zomervariaties, vier culturele voorstellingen op verrassende plaatsen in Groot-Veurne. Voor deze editie kozen de organisatoren voor een rode draad in de locaties, want de vier Zomervariaties vinden plaats in diverse kerken van Groot-Veurne.

De eerste Zomervariatie vond plaats in de Sint-Bertinuskerk van Bulskamp. Duo Vilja bracht luchtacrobatie en dans, gaande van klassiek ballet over tango en jazz tot moderne dans. Bram en Irina dansten hun eerste pas de deux, samen in 2010, het was toen al meteen duidelijk dat er chemie was tussen beiden. In December 2015 besloten ze samen op het podium te gaan. Ze richtten Vilja Duo op en sindsdien werkten ze onder andere voor Opera Royal de Wallonie, Delhi International Arts Festival, Het Witte Paard, Vlaams Muziek Theater, Circus Boxtalino en vele andere.

Het duo had plannen om met een afgewerkte show te toeren. Met de vraag vanuit Cultuur&Toerisme Veurne om de opening van de Zomervariaties 2019 te verzorgen, geraakte alles in een stroomversnelling. Tijdens de de voorstelling kon een volle kerk genieten van de première van hun gloednieuwe show ‘Hou me vast’, waarin Vilja Duo en Kris Doms je meenemen door middel van live muziek, dans en luchtacrobatie in een verhaal over liefde, relaties, intimiteit, geborgenheid, loslaten, fantasie en hoop.

(JT)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier