Zomerspeelpleinwerking ‘Boezinge Speelt’ verhuist naar basisschool

Marieke Daneels en Loes Ostyn van Boezinge Speelt, schooldirecteur Giovani Tommeleyn en Lieven Dupont van het schoolbestuur.© fb
Marieke Daneels en Loes Ostyn van Boezinge Speelt, schooldirecteur Giovani Tommeleyn en Lieven Dupont van het schoolbestuur.© fb
Redactie KW

De zomerspeelpleinwerking vzw Boezinge Speelt verhuist naar een nieuwe locatie. Door verschillende mankementen in OC Ten Vrielande vindt de speelpleinwerking komende zomer plaats in de vrije basisschool van Boezinge. De locatie in de school is veiliger voor de kinderen en biedt meer mogelijkheden.

De privéspeelpleinwerking vzw Boezinge Speelt, met leden-vrijwilligers Hannelore Houwen, Isabelle Goemaere, Leen Verbeke, Lien Vandromme, Lies Benoot, Loes Ostyn, Wendy Maselis en voorzitter Marieke Danneels, organiseert al sinds 2019 speelpleinwerking in OC Ten Vrielande in de Brugstraat in Boezinge. Ze gebruik(t)en er de koer en huren een lokaal van de Academie.

Bouwvallig

De Boezingse speelpleinwerking was van in het begin een succes en dus organiseert de vzw komende zomervakantie opnieuw vier weken speelpleinwerking voor kinderen van 3 tot 12 jaar uit Boezinge en Zuidschote: de weken van 5 juli, 12 juli, 16 augustus en 23 augustus. Alleen zal dat niet meer in Ten Vrielande zijn, zegt voorzitter Marieke Danneels: “Er waren van in het begin al mankementen, maar de situatie begon echt onveilig te worden door de bouwvallige infrastructuur. Het afdak is in slechte staat, brokstukken konden naar beneden komen al werd dat euvel wel gedeeltelijk hersteld. Er liggen tegels van de koer en de vloer onder het afdak los, we zitten met verouderde lokalen en een gebrek aan tuin/zand. Als er een activiteit was in de zaal moesten we een deel van de koer afzetten om doorgang te verlenen aan de zaalgebruikers die langs de poort kwamen. Daardoor verloren we heel wat ruimte. We waren dus genoodzaakt om uit te kijken naar een andere locatie. De stad Ieper kon ons niets anders aanbieden in Boezinge dat geschikt bleek, dus klopten we opnieuw aan bij de lagere school van Boezinge.”

Evaluatie

Deze keer gaat de plaatselijke basisschool wel mee in het verhaal. “We wilden gezien de onveilige situatie in Ten Vrielande de kinderen niet in de kou laten staan”, klinkt het bij de directie en het schoolbestuur. “We zijn rond de tafel gaan zitten met vzw Boezinge Speelt en zijn tot een akkoord gekomen om tijdens de komende zomer een locatie in de school ter beschikking te stellen aan de vzw. Na dit jaar volgt een evaluatie”, aldus directeur Giovani Tommeleyn. “We beseffen hoe belangrijk deze speelpleinwerking is voor de lokale gemeenschap.”

Poetsen en onderhoud

“Los daarvan is het een positief verhaal dat een succesvol project kan blijven doorgaan doordat het gedragen wordt door vrijwilligers, de plaatselijke school en sponsors van Boezinge en Zuidschote”, pikt Lieven Dupont van het schoolbestuur in,.

De vzw kan in de school de eetzaal gebruiken, de speelplaats, twee buitenspeeltuinen, de toiletten, en bij slecht weer de turnzaal. “Voor ons is dat een hele verbetering, we zijn blij dat we hier terechtkunnen. We betalen hetzelfde huurbedrag als voor de muziekacademieklas en de toiletten in Ten Vrielande. Poetsen en onderhoud doen we zelf”, zegt Marieke.

Monitoren gezocht

“We gebruiken geen materiaal van de school, enkel ons eigen spelmateriaal. De vaste speeltoestellen en de zandput mogen we wel gebruiken. In Ten Vrielande hadden we slechts één klaslokaal, wat moeilijk werken was gezien de verschillende leeftijdsgroepen. Met 25, maximum 30, kinderen zaten we zo goed als altijd volgeboekt. We zouden meer kinderen kunnen toelaten maar daarvoor hebben we meer moni’s en middelen nodig. Wat meer steun van de stad Ieper zou welkom zijn. We kregen spelmateriaal om te gebruiken en subsidies. Vorig jaar waren de subsidies voldoende om de verzekering te betalen, de moni’s te vergoeden en wat spelmateriaal aan te schaffen. Ons eerste jaar hadden we moeite om rond te komen door de kosten voor het oprichten van de vzw, nu draaien we break-even. We willen echter meer ondersteuning in het administratieve werk en voor het kunnen aanstellen van een hoofdmoni of verantwoordelijke. Extra handen vragen extra budget en dat kan misschien via een vakantiejob? Administratieve ondersteuning en/of hoofdmoni verlichten het werk van de dagelijkse vrijwilligers/ouders.” Boezinge speelt kan nog moni’s gebruiken voor de tweede week (12/7), derde week (16/8) en vierde week (23/8). (FB)

Info: speelpleinwerking.boezinge@hotmail.com of 0497 26 10 65 (Marieke Danneels).

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.