Zomerse Veemarkt geeft Franse aftrap van congé

Het Handels
Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele Medewerker KW

Vrijdagavond organiseert het Handels- en Feestcomité van de Veemarkt voor de derde keer de avondmarkt ‘Veemarkt Congé’. Met een Frans tintje brengen de verschillende handelaars de zuiderse zomer net dat tikkeltje dichterbij.

Met ‘Veemarkt Congé’ vieren de handelaars samen het begin van de zomervakantie én de ‘le quatorze juillet’, de Franse nationale feestdag. “We namen die twee al twee keer samen, simpelweg omdat onze eerste editie in 2016 exact op 14 juli viel”, glimlacht bestuurslid Nele Schotte van Juwelier Schotte.

Twee jaar geleden organiseerde het toen splinternieuwe Handels- en Feestcomité Veemarkt een eerste avondmarkt. “Ons plein heeft heel wat mogelijkheden, is aantrekkelijk en brengt tal van horeca- en andere zaken samen. Ergens vinden we het wel jammer dat stad Kortrijk amper nog iets organiseert op de Veemarkt. We voelen ons eigenlijk een beetje verwaarloosd”, vult Darline Corneille van de Promenade ‘Tapa-y-mas’ aan. “We willen dat de Kortrijkzanen, maar ook mensen van buiten Kortrijk op een leuke manier de weg naar ons mooi plein terugvinden.”

Petanquetornooi

“Er zijn wel enkele kleine initiatieven doorheen het jaar, maar in vergelijking met de grote feesten van de stad denk maar aan Kortrijk Congé stelt dat niet veel voor”, stelt het comité nog. Danielle Rabello en Brecht Beeckaert van het gloednieuwe Marquee kijken uit naar de gezellige avondmarkt. “Wij zij nieuw en hopen uiteraard dat Veemarkt Congé een succes mag worden. We vinden het alleszins een heel mooi initiatief.”

De avondmarkt start vrijdagavond 13 juli om 17 uur en wordt ingevuld met een petanquetornooi voor de Kortrijkse clubs, drank- en eetkraampjes met foodtrucks, kindergrime en een springkasteel. Voor de muzikale, Franse toets zorgen Guy et les Michelins, gekend van de Sinksenfeesten. “Ze brengen hun repertoire met Franse klassiekers”, stelt Nele.

Naast Nele Schotte bestaat het Handels- en Feestcomié uit Francis Decubber en Isabelle Callens van Groenten en fruit Isabelle, Emilie Baert van Maretours, Philippe De Man van Optiek Deman, Bart Vanhoutteghem van Crelan, Nico Beyls van Polyanthus, Philip Seynaeve van Sea&Ski, Nittaya Dosquet en Patrick Huysentruyt van Nostalgie en Caroline Holvoet en Thierry Goethals van Braces by Orthigo.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier