Zomerse JBC-etalages: Artiesten VBS Sint-Andreas Stene uitverkoren

De leerlingen van het eerste leerjaar op bezoek bij JBC.© (Foto FRO)
De leerlingen van het eerste leerjaar op bezoek bij JBC.© (Foto FRO)
Redactie KW

Voor de meeste basisscholen is het jaarlijkse schoolfeest een belangrijk moment om met de klas naartoe te knutselen. Nu deze feestelijkheden dit jaar wegvallen, nam Juf Siska van Basisschool De Zonnetuin in Sint-Kruis enkele weken geleden contact op met JBC, met het idee om haar kinderen een winkeletalage te laten uittekenen.

JBC was meteen enthousiast over deze unieke en creatieve manier om scholen te ondersteunen. Een paar weken en meer dan 100 inschrijvingen later, nam JBC contact op met 16 geselecteerde scholen, die creatief de handen uit de mouwen konden steken rondom het thema “Dromen en Zomer’. VBS Sint-Andreas Stene was de ‘Oscar’ voor Oostende.

De artiesten van VBS Sint-Andreas Stene namen ook deel aan het project en werden voor de Oostendse regio uitverkoren. De leerlingen van de derde klas mochten maandag al hun kunstige, kleurrijke en decoratieve creaties naar de JBC-winkel, aan de Torhoutsesteenweg in Oostende brengen. Onmiddellijk werd, samen met het JBC-personeel, een magnifieke, zomerse etalage opgebouwd. De school mag terecht fier zijn op alle leerlingen en leerkrachten, die meegewerkt hebben aan het originele JBC-project!

Dinsdag kwamen de leerlingen van het eerste leerjaar van juf Annelies Decoene. “Ik ben al acht jaar leerkracht aan vrije basisschool Sint-Andreas Stene en samen met de collega’s vond ik het een mooie uitdaging om deel te nemen aan het JBC-project. Alle leerlingen, van kleuter tot zesde leerjaar, meer dan 200 kinderen, hebben eraan meegewerkt. Het thema was ‘Strand, zon en vakantie’.

In het eerste leerjaar hebben we kleurrijke cocktails gemaakt. Andere klassen hebben strandbloemen geknutseld. De kleutertjes schilderden allerlei prachtige schelpen. Het derde leerjaar ontwierp strandschoentjes. In de etalage zie je ook lucht-ballons, zomerhoedjes, een grote palmboom, cocktailglaasjes, strandcabines, visjes, vogels en geschenkpakketten, verpakt in landkaarten-inpakpapier. Het is een unieke etalage, die hopelijk voor JBC, veel klanten zal aantrekken! Prijzen waren er niet te verdienen, maar we zijn fier dat op onze kunstwerkjes!” (FRO)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.