Zomerse dag: van warm naar te warm

© (Foto Belga)
Redactie KW

Het wordt vrijdag zonnig en zeer warm. De maxima liggen tussen 30 graden in de Hoge Ardennen en 35 graden of mogelijk wat meer in het zuidwesten van het land. Op het einde van de namiddag kan er wat meer hoge bewolking voorkomen in het westen. De wind waait zwak tot matig uit overwegend zuidoostelijke richtingen, zegt het KMI.

Vrijdagavond en -nacht wordt het meestal licht- of wisselend bewolkt. De kans op enkele onweerachtige buien vanuit Frankrijk neemt toe, vooral in het westen en het zuidwesten. Tegen de ochtend verwachten we lage bewolking in het uiterste westen. Het blijft erg zacht. De minima liggen tussen 17 graden in de Ardennen en 21 of 22 graden in de grote steden. De wind waait zwak tot matig uit zuidoostelijke en later westelijke richtingen.

Zaterdag wordt het in het binnenland wisselend bewolkt met vooral in het oosten enkele lokale buien, maar geregeld ook wat zon. Aan zee blijft het droog en wordt het na de middag zonnig. De maxima liggen tussen 23 graden aan zee en 32 graden in Belgisch Lotharingen. De wind wordt overwegend matig en vlak aan zee vaak vrij krachtig uit westelijke richtingen.

Zondag begint de dag droog met opklaringen en wolkenvelden. In de loop van de dag ontwikkelt er zich in het binnenland stapelbewolking en kan er hier en daar een bui vallen, aan zee wordt het dan zonnig. We halen maxima van 20 graden aan zee tot 24 graden in Belgisch Lotharingen. De wind waait matig uit het westen tot het noordwesten.

(Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten