ZomerNeST start op 8 mei meteen met eerste concert in Rumbeke

Redactie KW

Op 14 april kwam het overlegcomité met het goede nieuws naar buiten dat vanaf 8 mei culturele activiteiten in buitenlucht met maximaal 50 personen weer toegelaten worden. Ook voor Eveline d’Hanens is dit goed nieuws, want met haar vzw Amate Galli organiseert ze meteen een testconcert voor ZomerNeST 2021.

De ‘goesting’ is groot bij Amate Galli vzw. “Wij staan te popelen om terug te beginnen”, vertelt Eveline. “In normale omstandigheden organiseren wij iedere maand een huiskamerconcert en een comedyoptreden. Door het coronavirus zijn wij dat beginnen doen in de BOMBrewery in Rumbeke.” Eveline vindt het belangrijk om er meteen in te vliegen. “Iedereen heeft zo lang moeten stilzitten. Waarom zou je dan nog langer wachten? De mensen snakken naar het leven van voor de pandemie. Maar dat geldt ook voor de muzikanten. Zij hebben een lange tijd niet kunnen repeteren en optreden. Niemand kon op café, restaurant of naar cultuur. We hebben lang genoeg gewacht.”

ZomerNeST 2021

Op 8 mei mag ‘People in houses’ het cultuurseizoen aftrappen voor Amate Galli. Dit zal een testconcert zijn als voorbereiding voor ZomerNeST 2021, een reeks van 20 voorstellingen, klassieke- en volksmuziek, comedy en nog veel meer. “ZomerNeST duurt van 3 juli tot 29 augustus”, vertelt Eveline. “We wilden wel een testconcert organiseren omdat het in de eerste plaats weer mag en iedereen staat te popelen, maar ook om te zien hoe het zou verlopen. Je mag wel weer met 50 personen buiten, maar het is natuurlijk belangrijk dat we ons aan de maatregelen houden.”

Over die maatregelen houdt Eveline het heel simpel. “Ja, we moeten ons gewoon aan de opgelegde maatregelen houden. Zo makkelijk is het. Cultuur en horeca mag buiten. De muzikanten zullen wel in de loods staan met het rolluik omhoog, zodat ze toch een beetje beschermd zijn tegen wind en regen. Het publiek zal dan uiteraard buiten staan. De mensen die willen komen, moeten zich wel eerst registreren via de website.”

Succes van vorige jaren

Het is niet het eerste jaar dat Amate Galli vzw ZomerNeSt organiseert, maar vergelijken wil Eveline niet doen. “Dat gaat gewoon niet. We zitten in compleet andere omstandigheden door het coronavirus. Wij, het publiek en de muzikanten zijn al heel blij dat we überhaupt naar optredens kunnen gaan.”

Daarnaast was de vorige zomer ook al apart. “We werken al sinds vorig jaar samen met Bert Van Hecke van BOMBrewery. We konden wel activiteiten coronaproof organiseren in het buurthuis ’t Nest, maar dan konden we maximaal 15 bezoekers verwelkomen. Qua sfeer zou dat niets zijn”, vertelt Eveline. “Vorig jaar was er geen ZomerNeST, maar hebben we wel kaarslichtconcerten en comedy georganiseerd in de BOMBrewery.”

Registreren voor ZomerNeST 2021 kan via: https://amategalli.weebly.com/zomernest-reservatiepagina.html

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.