Zomerloop, koers en muziek op Centrumfeesten in Bellegem

De organisatoren van Bellegem kermis met v.l.n.r. Christof Lauwers, Angelino Planckaert, Nancy De Beuf en Bruno Termote. © EDB
Redactie KW

Op 30 juni en 1 juli zijn er weer Centrumfeesten in Bellegem. Het comité van de Centrumfeesten werkt hiervoor samen met de organisatoren van de Zomerloop, de Run der Dorpelingen en Dwars door Bellegem. Verder staat ook heel muzikaal talent op de affiche.

Op zaterdag 30 juni vindt om 16 uur de Zomerloop en om 18 uur de Koers der Dorpelingen plaats. De Zomerloop staat voor iedereen open. Er kan nog ingeschreven worden aan 5 euro per persoon, de dag zelf betaal je 8 euro. De Koers der Dorpelingen is voor Bellegemnaren of mensen die er nog woonden.

Om 19.30 uur begint op zaterdag het programma van de Centrumfeesten zelf in het verkeersvrije centrum van het dorp. Met de Partyshakerz verwachten de Bellegemnaren twee dj’s en een zangeres die bekend zijn van Tomorrowland. “Wat ze brengen is van een zeer hoog niveau en zal na de koers onmiddellijk de ambiance verzekeren“, is Christof Lauwers overtuigd. Om 21.30 uur zijn Dimi & De Kasten aan de beurt. “Dimitri Vantomme is bekend van Jim-TV en VTM en stond ook al in het Sportpaleis als opwarmer van de musical Grease. Het feestje wordt afgesloten met Music Dance Fun”, gaat Christof verder.

Terras Bellegem

Op zondag komt de wandeltocht Dwars door Bellegem aan in het hooggelegen centrum van Bellegem, dat één terras is tijdens de Centrumfeesten. “Daarom noemden we het ‘Terras Bellegem Boven’. Alle horeca werkt hieraan mee”, geeft Christof nog mee. Sideshow Three, een band die vorig jaar in Bellegem op veel goede reacties kon rekenen, zorgt in de late zondagnamiddag drie uur lang voor de muziek. Het hele weekend kan je in Bellegem gratis genieten van alle optredens. Er zijn natuurlijk ook verschillende kermisattracties.

(EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier