‘Zomeren op de Markt’ in Diksmuide wegens succes verlengd

Een aantal artiesten van het Wiener Circus tijdens hun optreden bij het Yserheem een tijdje terug. Nu komen ze ook naar de Grote Markt. © ACK
Redactie KW

‘Zomeren op de Markt’ in Diksmuide was een succes en daarom besloot het stadsbestuur om dit nog tot 20 september te laten doorlopen, weliswaar in afgeslankte ‘nazomer’ vorm.

Je kan nog tot 20 september gratis genieten van ‘kinderstreken’ op woensdag 9 en 16 september voor kinderen jonger dan 12 jaar, tussen 13.30 en 17.30 uur. Elke zaterdagnamiddag is er Boerenmarkt en fietsenhippodroom van 13 tot 17 uur, tot en met 19 september. Op zaterdag 12 september is er ‘Superkoopzaterdag’, waarbij de lokale handelaars uitpakken met heel wat mooie aanbiedingen.

Wiener Circus

Tijdens de nazomerse zondagen zijn er Kioskconcerten. Iedere zondag tot en met 20 september vanaf 11 uur kan je genieten van een aperitiefconcert bij de unieke kiosk op de Grote Markt. Nog tot en met 13 september treedt Circus Dixmuda op. De artiesten van het Wiener Circus geven er tussen 15 en 16 uur het beste van zichzelf.

Nog tot en met 13 september kan je Diksmuide verkennen door op een huifkar te stappen en je te laten leiden door een Belgisch trekpaard. Hiervoor is inschrijven vooraf wel verplicht en dat kan via toerisme@diksmuide.be of 051 79 30 50.

Dansbare oldtimers

Ook de Beiaardklanken lopen tot en met 13 september, tussen 18 en 19 uur kan men van klassieke en minder klassieke deuntjes van de beiaard genieten. Op zondag 20 september sluit het olijke kwartet ‘Cabaretti’ de concerten in stijl af. Dat doen ze met liedjes uit de oude doos, herkenbare songs en dansbare oldtimers. Ook de zomerbar blijft geopend. Het dragen van een mondmasker is verplicht tijdens enkele activiteiten, behalve voor kinderen jonger dan 12 jaar. (ACK)

Voor meer info kan men terecht op www.bezoekdiksmuide.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier