Zomerconcert op ‘t Pleintje in Kooigem

Achteraan zien we v.l.n.r. Clément Castelli, , Christophe Isembaert, Dirk Devoldere en Steven Roobroek. Vooraan zitten links Tuur Legley en rechts Maxime Vanparys (Foto EDB)
Redactie KW

Het Zomerconcert komt naar Kooigem, maar dit is niet het enige nieuws in de kleinste deelgemeente van Kortrijk. Het is de eerste verwezenlijking van het vernieuwde verenigingenoverleg in Kooigem. Later volgt er nog meer.

Er is een vernieuwd verenigingenoverleg in Kooigem, en dat zal iedereen geweten hebben. Naast het beheerscomité van oc Kooigem, was er ook een culturele werkgroep. “Dat was een beetje ingeslapen”, aldus Clément Castelli, waarnemend voorzitter van het beheerscomité. “Vanuit het beheerscomité hebben we een vernieuwd verenigingenoverleg samengesteld, maar veel ruimer dan enkel de culturele werkgroep. We spraken alle verenigingen – ook de niet-erkende – aan en richtten ons ook tot buurt- en straatcomités. We hebben er ook de jeugd – die in Kooigem niet georganiseerd is – bij betrokken.”

Jeugd

Uit het vernieuwde verenigingenoverleg kwamen al enkele activiteiten. Zo komt het eerste Zomerconcert van Feest in Kortrijk (FIK) naar ‘t Pleintje in Kooigem op vrijdag 29 juni. “Hiervoor sprak FIK eigenlijk het beheerscomité aan, maar dit hebben we dan voorgesteld op het verenigingenoverleg.” De jongeren staken er hun schouders onder om het programma samen te stellen en de uitbating te doen. “We werken eraan samen met een vriendengroep die grotendeels nog in Kooigem woont“, aldus Tuur Legley (21) en Maxime Vanparys (20). Dat de jeugd van Kooigem achter hun medewerking staat, bewijzen de 12 jongeren die aanwezig waren op de laatste vergadering.

Voor elk wat wils

Op vrijdag 29 juni staan de muzikanten van The Chevys, een groep uit Kortrijk, om 17 uur al op het podium op ‘t Pleintje achter de kerk. “Metalband Dyscordia, die nog op Alcatraz stond, brengt in Kooigem een van de laatste concerten in België. Hun concert wordt gevolgd door The Confetti’s, die bij velen herinneringen zullen oproepen. Sinds 2011 verfristen zij in een nieuwe samenstelling hun shows. Het Zomerconcert wordt afgesloten met Youth @ Truth soundsystem, dat bestaat uit mensen uit Rollegem. “We zorgden voor uiteenlopende genres met voor elk wat wils. Zo is er folk jazz, metal, new beat en reggae.” Er is een podium met acht scoops (een sound-system) en een bar met FIK-jetons. Springkastelen, foodtrucks, een eendjes- en een schietkraam zullen zorgen voor de nodige animatie.

(EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier