Zomerbraderie palmt Kortrijkse binnenstad in

© Foto JVGK
Redactie KW

Vrijdagmiddag ging in de Kortrijk de zomerbraderie van start. Een heel weekend lang kan je er koopjes scoren en word je getrakteerd op animatie.

Dankzij het thema Tuin van Eden wordt de binnenstad zaterdag en zondag ondergedompeld in een sprookjesachtige sfeer. “De focus ligt op straattheater, met onder andere de interactieve voorstelling ‘De Droom van Annebel’ op de Grote Kring en een bijzondere bosgodin op de Grote markt, op de hoek Leiestraat met de Onze-Lieve-Vrouwestraat en de Veemarkt”, zegt retailmanager Emilie Delorge. “Op het Vandaleplein kunnen de kinderen zich laten grimeren in elfje of kabouter. We doen een warme oproep aan alle jongens en meisjes om zich uit te dossen in kabouter of elfje. In de stad worden bovendien heel wat leuke gadgets – van toverstafjes tot elfenvleugels – uitgedeeld. Om de sfeer compleet te maken, dwarrelen wondermooie elfen door de stad.”

Op zondagmiddag is Sonate te land te gast. Twee grote hoorns van bijna drie meter lang worden voortgedreven door twee zingende aquanauten. “Dit is een opstelling uit Nederland die nog nooit eerder is vertoond in ons land. Dat geldt trouwens voor alle animaties. Het loont dus zeker de moeite om vandaag of morgen eens naar Kortrijk af te zakken.” Het programma van de zomerbraderie wordt zoals gewoonlijk aangevuld met muziek. Je geniet van akoestische sessies in de Leiestraat, Grote Markt, Voorstraat, Wijngaardstraat en in de Rijselsestraat treedt Kortrijkzaan Axel Lane op. In samenwerking met de gitaarwinkel Deja-Vu zijn er in de Budastraat vrije jamsessies.

Ook op Overleie

Voor het eerst in tien jaar vindt er dit weekend ook weer braderie plaats op Overleie. Om de verbinding tussen het stadscentrum en Overleie te maken, wordt in de Budastraat en de Overleiestraat een kinderrommelmarkt uitgerold. Leuk extraatje is dat er zondag van 8 tot 13 uur een midzomermatinee plaatsvindt op het vernieuwde Sint-Amandsplein.

(nvh/jvgk)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier