Zomerbar op Overleie opent begin mei

Redactie KW

Het gezicht van de bar is barista Fanny Leenknecht uit Antwerpen.

Wie binnenkort iets wil drinken op Overleie, kan dat in de nieuwe zomerbar in het oud-politiecommissariaat in de Sint-Amandslaan. Hét gezicht van de bar is Fanny Leenknecht uit Antwerpen, een barista die met haar koffiemobiel door Vlaanderen trekt en Kortrijkse roots heeft. “Ik heb hier jaren in de horeca gewerkt en mijn vriend is ook van de streek. Mensen uit Kortrijk kennen mij, ik heb er dus wel vertrouwen in dat ik de zomerbar van de grond zal krijgen. Voor mij voelt dit een beetje als thuiskomen.”

De zomerbar wordt een plek waar iedereen elkaar kan ontmoeten, iets kan drinken en ook iets creatief kan doen. “Het moet een ontmoetingsplaats worden voor jongeren, koppels met kinderen, alleenstaanden en ouderen”, zegt Fanny. “Het is vooral ook de bedoeling om de buurt erin te betrekken: bewoners en ook lokale initiatieven. Ik denk bijvoorbeeld aan Bolwerk vzw en De Spatjes.”

Aangezien Fanny zelf barista is, zal je in de bar heerlijke koffie kunnen drinken. “Maar er is meer dan dat: we bieden ook zelfgemaakte drankjes, biertjes, prosecco en noem maar op. Twee keer per week serveren we ook een biologische maaltijd. En er is altijd wel een hapje te verkrijgen, al hangt dat af van de voorraad. We werken met ingrediënten uit eigen tuin en via lokale bioleveranciers.”

De zomerbar is open van begin mei tot 15 oktober.

(NVH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.