Zomerbar op Colliemolenhoeve

Louis Plancke en Korneel Cottyn op de plaats waar de zomerbar zal komen. En uitbater van de site Colliemolenhoeve Jesse Callens.© JCR
Louis Plancke en Korneel Cottyn op de plaats waar de zomerbar zal komen. En uitbater van de site Colliemolenhoeve Jesse Callens.© JCR
Redactie KW

Vrienden Louis Plancke (26) en Korneel Cottyn (25) slaan de handen in elkaar met eventmanager Jesse Callens van just.e.vent voor de organisatie van een zomerbar op de Colliemolenhoeve, de evenementenlocatie op de grens van Oostnieuwkerke met de Roeselaarse wijk De Ruiter. Van 1 juli tot 7 augustus kunnen er telkens 225 personen genieten van drankjes, hapjes en sfeermuziek.

Jesse Callens van just.e.vent ontfermt zich sinds begin vorig jaar over de evenementenlocatie de Colliemolenhoeve langs de Colliemolenstraat in Oostnieuwkerke, op vijftig meter van de grens met Roeselare. “Vorig jaar speelde ik al met het idee om er deze zomer een zomerbar te openen. In februari schakelden mijn verloofde en ik een versnelling hoger met B&B Colliemolenhoeve op die locatie en onlangs werd ons gezin uitgebreid met een tweede kindje. Net op het ogenblik dat we begonnen te twijfelen aan de organisatie van een zomerbar stapten Louis Plancke en Korneel Cottyn op me af. Een geschenk uit de hemel”, aldus Jesse.

Horeca-ervaring

De Oostnieuwkerkse vrienden Louis Plancke en Korneel Cottyn speelden al enkele jaren met het idee om een zomerbar te lanceren. Organiseren zit hen in de genen. “In het verleden organiseerden we al heel wat binnen de plaatselijke Chiro en het Oostnieuwkerkse jeugdhuis. We deden elk ook ervaring op binnen de horeca. Ondanks corona leek het ons nu het moment om onze droom te realiseren.”

Ondanks corona leek het ons nu het moment om onze droom te realiseren

Van 1 juli tot en met 7 augustus strijkt Bar Collie neer op de evenementenlocatie. De zomerbar biedt plaats voor 225 gasten. Zij kunnen er straks genieten van een uitgebreide drankenkaart en verschillende hapjes. Op het menu staan onder andere tapasplanken, speciale soorten croques en een ouderwetse boterham met hesp, kaas of gehakt. Op vrijdag-en zaterdagavonds parkeren ook enkele foodtrucks op de Colliemolenhoeve.

“In het midden voorzien we een grote, open tent waaronder de gasten kunnen schuilen bij slecht weer. In de open ruimte plaatsen we hoge tafels en gezellige zeteltjes.” De kwart-, halve en finale van het EK voetbal zullen er te zien zijn op een groot scherm. Onder andere DJ Loncke en DJ Nico komen langs voor een vleugje muziek. “We willen extra inzetten op beleving. We mikken op alle soorten leeftijden. Iedere zondag organiseren we een familiedag met springkastelen, grime of een petanquetoernooi.”

(BF)

Meer info is binnenkort beschikbaar via www.barcollie.be

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.