Zomerbar Nuba-R opent al op 15 mei

Nba-R in aanbouw. © AN
Redactie KW

De derde editie van pop-upzomerbar Nuba-R wordt de grootste tot nu toe. Het terras wordt verruimd tot 1.000 zitplaatsen, er komt een extra toog en voor het eerst wordt er ook een festival georganiseerd. Tijdens de Sinksefeesten verhuist Sand-Tropez namelijk van zijn huidige stek op het Casinoplein naar Nuba-R.

Net zoals vorige zomer slaan de mannen van Nuba-R hun kamp op aan de oude Leie-arm nabij de site van de Oude Blekerij. “Het algemene concept van gezellige hoekjes middenin de natuur blijft behouden”, verzekert organisator Gilles Verhaeghe. “Er zullen ook weer tapas te krijgen zijn en naar goede traditie hebben we geen enkele boom gekapt. We bouwen ons terras gewoon overal rond. Ook de kinderspeeltuin en de zandbak komen terug. Alles blijft uiteraard rolstoeltoegankelijk”, vertelt hij.

Uitbreiding

“Wel breiden we het terras uit met 250 extra zitplaatsen. Die zijn mobiel want voor Sand-Tropez bijvoorbeeld voorzien we meer staanplaatsen. Ook voor Sand-Tropez voorzien we een groot podium. We verwelkomen onder andere Santy M., Dave Lambert en Dimitri Wouters. En ook tijdens de rest van de zomer zal het podium niet leeg blijven”, verzekert Gilles.

Vorig jaar waren er al twee togen waar je drank kon bestellen. Een grote en een kleinere tussen de bomen. “Die tweede bar was een succes dus die komt terug”, verduidelijkt de uitbater. “Alleen wordt die nu even groot als de eerste. We merkten dat het voor veel mensen nogal een afstand was om af te leggen in de grote drukte.”

Parking

Een van de uitdagingen voor Gilles de afgelopen jaren was het gebrek aan parkeerplaatsen in de nabijheid van de bar waardoor veel auto’s zich parkeerden waar dat niet mocht. Vorig jaar plaatste de organisatie grote borden die verwezen naar parking Kortrijk Weide en parking Haven, maar die hadden niet echt het gewenste effect.

“Dit jaar voorzien we onder de brug hiernaast een fietsenstalling voor een 80-tal fietsen. We maakten ook een deal met Euroshop dat we op hun sluitingsdag (dinsdag n.v.d.r) hun parking mogen gebruiken. En ook de borden komen uiteraard terug. De meeste mensen komen te voet of met de fiets naar hier en ik hoop dat de automobilisten de boodschap snappen. Parkeren op Kortrijk Weide kost je 3 euro. Een gasboete voor foutparkeren 50, ik zou het wel weten”, besluit Gilles.

(AN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier