Zomerbar Le Chalet in Oostkamp is klaar voor lange hete zomer

Gregory Lams op het terras van de Zomerbar in zijn tuin. © GST
Redactie KW

Op de hoek van de Papenvijversstraat en de Kampveldstraat in Oostkamp opent op 2 juli de Zomerbar Le Chalet. Hiervoor werd de tuin van Gregory Lams volledig heringericht met een gezellig terras, rondom de aangelegde vijver.

Het idee voor een pop-upbar ontstond al bij het begin van de eerste coronagolf. “Door het stilvallen van de evenementensector, waarvoor we stroomgroepen leveren, kregen we plots veel vrije tijd”, vertelt Gregory Lams. “Mijn vriendin Valerie Moerenhout kwam al snel met het idee om van de tuin een winterbar te maken. Het was de bedoeling om tegen oktober 2020 open te gaan als winterbar, maar dat is er door de coronabeperkingen toen niet van gekomen. We hebben dan maar alles verschoven naar vorige zomer, en dit jaar hebben we verder gewerkt om nog meer beleving te brengen in ons zomergebeuren.”

Familieproject

“Het grote verschil is dat de overdekte ruimte verdwenen is. En alle meubilair hebben we zoveel mogelijk zelf gemaakt. Het is een familieproject geworden, en ook eens we open zijn zal ons gezin prominent aanwezig zijn. Bram (17) zal mee instaan voor de bediening. Hij heeft al bij de opbouw veel geholpen, net als Hanne (15). Zij was vorige zomer nog iets te jong om te mogen helpen, en dat vond ze heel jammer, maar deze zomer zal ze er vaak bij zijn.”

Voor de gelegenheid wordt de weide in de Papenvijversstraat een tijdelijke parking en het zal ook mogelijk zijn om elektrische fietsen op te laden. Ook naar kindvriendelijkheid is er veel aandacht gegaan.

“Er staat een trampoline en we hebben voor ieder die dat wil spelen één dartsblok geplaatst”, zegt Gregory Lams. “Dit jaar is er ook een petanquebaan. En we zullen schaapjes en pony’s hebben.”

Margriet Hermans

Er zijn ook bijzondere activiteiten. “Op 22 juli komen Margriet Hermans en haar dochter Celien optreden, en op 30 juli is er een ‘single, not single night’. En er volgt nog wel een en ander.”

In Le Chalet worden hapjes, kroketjes en tapas geserveerd, net als het bier Coast. De bar is in de week open van 15 tot 23 uur, de vrijdag van 15 tot middernacht, de zaterdag van 14 uur tot middernacht en op zondag van 14 tot 22 uur. Gesloten op maandag. Voor meer info kan je terecht op de Facebookpagina. (GST)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.