Zomerbar La Brasa opent vanavond de deuren, ondanks negatief advies van de gemeente

Dit jaar zullen geen foto's genomen kunnen worden vanuit de maïs... De boer die eigenaar is van het veld naast La Brasa koos ervoor om aardapellen te planten. (foto TOGH)
Tom Gheeraert
Tom Gheeraert Medewerker KW

Vorig jaar was er heel wat te doen rond mogelijke bouwovertredingen die gebeurden bij het opbouwen van de zomerbar bij restaurant La Brasa in Langemark. Maar vanavond opent de pop-upbar gewoon opnieuw de deuren. Hoe zit het met de vergunningen?

“La Brasa heeft een viertal weken geleden een vergunning aangevraagd om de pop-upbar opnieuw uit te baten”, zegt Peter Vantomme (N-VA), schepen van Ruimtelijke Ordening. “Het gaat dus niet om het restaurant en het terras vooraan, maar wel om het pop-upgedeelte achteraan. We hebben daar als gemeentebestuur een ongunstig advies over gegeven, omwille van alle problemen in het verleden. Het gaat niet meer om een rustige zomerbar op zondagnamiddag, maar om fuiven die duren tot 2 uur ‘s nachts, met geluidsoverlast en klachten van de buren tot gevolg.”

“In het verleden werd er al eens een ongunstig advies gegeven door de gemeente. De zaak werd ook al behandeld door de rechtbank. De uitbaters werden schuldig bevonden en kregen een boete van 250 euro per dag dat ze open waren. Maar La Brasa is in beroep gegaan. Die klacht is nu in behandeling bij de Raad van State en die procedure kan nog tot drie jaar duren. Door de beroepsprocedure is de boete ook on hold gezet. Het is dus wel gedurfd van La Brasa om die zomerbar gewoon opnieuw te openen. Ik vind het straf op die manier, maar als gemeente kunnen we op dit moment niet veel doen, tenzij er opnieuw klachten komen. Dan kan de burgemeester de boel sluiten”, besluit de schepen.

Rik Ostyn, uitbater van La Brasa, wou niet reageren.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier