Zomerbar Jardin ‘O Sud in tuin van Café de la Paix: “Sfeer van de Provence”

© MD
Redactie KW

Nog tot de eerste week van september kan men terecht in de zomerbar Jardin ‘O Sud op de Grote Markt. Het geheel bestaat eigenlijk uit drie delen: de binnenruimte van Café de la Paix, het terras aan de kant van de Grote Markt, en de grote tuin achteraan. Samen goed voor zowat 240 zitplaatsen.

Initiatiefnemers zijn Robbe Sambaer (20) en Emiel Vandenberghe (21). Zij zijn schoolvrienden van toen ze samen Secretariaat Talen volgden aan het OLVi in Poperinge. “Ik volg momenteel nog Vastgoed en Immobiliën in Gent, Robbe werkte net zijn drie jaar Hotelmanagement af in Brugge”, zegt Emiel Vandenberghe. “Oorspronkelijk was ons idee om uit te pakken met een EK-voetbaldorp op de industriezone van 12 juni tot 12 juli. Daarna zouden we verder de Ronde van Frankrijk en andere wielerwedstrijden, de Olympische Spelen… tonen op groot scherm. Maar corona wierp roet in het eten. Daarom moesten we onze plannen totaal herzien.”

Kleine dansvloer

“Door de coronacrisis hadden we veel tijd om een alternatief uit te werken, en alles rustig op te bouwen”, vult Robbe Sambaer aan. “En zo kwamen we tot het huidige concept: een zomerbar in en rond mijn ouderlijk huis Café de la Paix. In het restaurant is er plaats voor veertig personen, op het terras aan de kant van de Grote Markt voor vijftig en in de grote tuin achteraan kunnen 150 mensen zitten. Maar de drie ruimten vormen eigenlijk één geheel. Tijdens de drukste perioden staan acht man in voor de bediening. We willen er vooral de sfeer van de Provence oproepen. Landschapsarchitecten Seryn-Willaert uit Vleteren tekenden de ontwerpen en plannen, en de vele planten zorgen voor een zuiderse sfeer. In de zomerbar is roken uiteraard toegelaten. Er is ook een kleine dansvloer voorzien, maar het was moeilijk om nu al dj’s te regelen. Hetzelfde met de planning van bijvoorbeeld een Franse avond of andere activiteiten, we moeten de verdere maatregelen in verband met corona afwachten.”

“Van de sluiting tijdens de coronacrisis maakten we gebruik om het cafégedeelte volledig herin te richten”, aldus nog Robbe.

Eigen cocktails

“We serveren allerlei hamburgers, lasagne, tapas, hapjes en kroketten. Verder ontwierpen we twee eigen cocktails: een op basis van veenbessensap, en een op basis van citroengember. Robbe staat in voor de bar achteraan, ikzelf sta in de keuken. Het geheel loopt erg goed, op zonnige avonden zit het hier bomvol. Maar we werken niet met reservaties: eerst komt, eerst maalt”, vertelt Emiel.

“Samen met mijn moeder Linda Rouseré blijf ik verder het hotel uitbaten, en Café de la Paix wordt weer zoals het al 25 jaar geweest is: tearoom, en café met terras”, besluit Robbe Sambaer.

De zomerbar is elke dag open van 11 tot 1 uur, op vrijdag van 8.30 tot 1 uur. Op dinsdag is de zomerbar gesloten, tot 16 uur op woensdag. (AHP)

Info: www.hoteldelapaix.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier