Zomerbar Bar A’muse aan Muze’um L in Rumbeke zorgt voor cultuur op unieke locatie

Maarten Callebert van Muze'um L en Stijn Dewulf klinken alvast op een succesvolle samenwerking. (gf)
Maarten Callebert van Muze'um L en Stijn Dewulf klinken alvast op een succesvolle samenwerking. (gf)
Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

Stijn aLive en Muze’um L slaan de handen in elkaar en organiseren Bar A’muse op de inspirerende locatie van Muze’um L in Rumbeke. De zomerbar wil zijn bezoekers cultuur laten beleven terwijl men de lichtmeridiaan ontdekt vanop de site. Bar A’muse opent op 11 juni de deuren.

“De mensen hebben nood aan sociaal contact en cultuur op een corona veilige manier”, begint Stijn Dewulf van Stijn aLive te vertellen. “Met Bar A’muse willen we het concept van Muze’um L en de fantastische ligging in de kijker zetten door extra evenementen te organiseren dat een groot publiek kan smaken. Bar A’muse nodigt jong en oud uit om de laatste drie weekends van juni het uitgebreid cultuuraanbod te ontdekken.”

Bar A’Muse vindt plaats op de site van Muze’um L de Bergstraat in Rumbeke waarbij u zich kan laten verwonderen door de lichtspelingen en schaduwen doorheen de dag. De culturele agenda zal worden verzorgd door Stijn aLive. Dagelijks wordt een gevarieerd cultuuraanbod

voorzien. Het team van Bar A’muse staat voor u klaar op vrijdag van 17 tot 23 uur en op zaterdag en zondag van 11 tot 23 uur. Ook in de toekomst heeft de organisatie plannen in de Bergstraat.

“We willen mensen uitnodigen om elkaar terug te ontmoeten, cultuur te beleven en performances te zien in harmonie met de uitzonderlijke site”, aldus Stijn Dewulf. “Met de steun van de Vlaamse gemeenschap trekt Bar A’muse verschillende registers open voor een ultieme cultuurbeleving. Verscheidene artiesten zijn al gecontacteerd en de programmatie krijgt vorm.”

Programma

“Updates over de programmatie zijn te vinden op sociale media en via www.baramuse.be . Op vrijdag 11 juni zijn we fier om te kunnen openen met talent uit de streek! Korneel Decae, neemt ons mee op zijn piano waarbij we de locatie feeëriek uitlichten. Ook DJ Simon Loncke maakt in juni zijn opwachting om het publiek te verwennen met een Uplifting Soul & Funk DJ set en Ik & Den Theo uit Brussel staat klaar om een muzikaal kinderprogramma te brengen. Kortom, een mix van verwondering voor een breed publiek.”

“De bar mikt daarnaast op fietsers of wandelaars van het Bergmolenbos of de Kleiputten. De ligging leent zich ertoe om na een lange wandeling of fietstocht even tot adem te komen met een fris drankje erbij. Bar A’Muse is volledig outdoor waardoor wijzigingen in de openingsuren waarschijnlijk zijn.”

Blijf op de hoogte via Facebook of Instagram en voor meer informatie kunnen geïnteresseerden terecht op www.baramuse.be .

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier