Zomerbabbel met 18-jarige Samantha Michiels

Samantha Michiels houdt van reizen maar daarbij is het beleven van cultuur een belangrijk aspect. © wilfried Ossieur WO
Redactie KW

Samantha Michiels heeft net als velen onder ons de vakantieplannen al anderhalf jaar moeten opzij zetten door corona. Twee weken geleden had ze samen met een vriendengroep een vakantiehuisje geboekt in de Ardennen. Helaas zette de zondvloed de omgeving blank. “Ons huurhuisje stond net niet onder water maar in de omgeving was alles overstroomd waardoor onze vakantieplannen letterlijk en figuurlijk in het water vielen.”

“Na een lange tijd niet te hebben gereisd, keken we er naar uit om daar in de omgeving van Durbuy en Barvaux een gezellige tijd door te brengen. Helaas mocht het niet zijn, veel viel er door de wateroverlast niet te beleven. Nu hebben we met hetzelfde vriendengroepje plannen om er in september een weekje op uit te trekken naar Oostende.”

“Ik reis graag maar aangezien nog veel vakantielanden rood kleuren, vind ik het veiliger om in eigen land te blijven. Reizen betekent voor mij eens lekker genieten van de zon, maar dat niet alleen. Ik heb een hart voor cultuur en hecht ook veel belang aan het bezoeken van monumenten en musea. Ik hou van de Costa Brava. Zo heb ik al een paar keer Lloret del Mar en aangrenzende vakantieplaatsjes bezocht.”

“Ik ben jong en geniet uiteraard graag van het uitgaansleven daar. Maar als ik daar ben, wil ik ook wel iets meer dan het strand, dan ga ik op daguitstap naar Salou bijvoorbeeld, maar ook Barcelona staat dan steevast op mijn bezoekerslijstje. Een kijkje nemen aan de Sagrada Familia is daar ook bij en ik neem er altijd foto’s van. De interesse voor reizen en het culturele aspect daarrond past uiteraard ook bij de opleiding die ik volg. In België vind ik In Flanders Fields in Ieper indrukwekkend. Het museum brengt het historisch verhaal van de Eerste Wereldoorlog in de West-Vlaamse frontstreek.”

Dromen van Mexico

“Ik wil graag nog heel wat landen bezoeken. Mexico staat met stip op de eerste plaats, dat zou ik graag bezoeken samen met mijn zus Kelly. Dergelijke reizen doe ik graag in beperkt gezelschap, met mensen die eenzelfde interesse hebben. Ook andere landen landen rond de Caraïbische Zee zoals Panama, Costa Rica, Jamaica, Cuba en de Dominicaanse Republiek staan op mijn verlanglijstje. Het zijn landen met een prachtige natuur maar dergelijke reizen kan je niet zomaar ieder jaar doen.”

Grote festivals

“In eigen gemeente vielen ook enkele mooie initiatieven in het water door de pandemie. Zo ben ik graag aanwezig op Summer in Lauwe maar ook op de jaarlijkse kerstmarkt ben ik altijd present. Grensrock in Menen heb ik nog nooit zelf beleefd, maar ik heb er al veel positiefs over gehoord. En dan zijn er nog de grote festivals zoals Pukkelpop. Ook dat heb ik nog nooit kunnen meemaken Mijn ouders wilden dan ik wachtte tot ik 18 jaar was.”

“In 2020 was het dan zover, maar alles werd afgelast en zopas viel het besluit om ook de editie van dit jaar af te voeren wegens te veel maatregelen om het festival coronavrij te houden. Of de afgelasting nodig is, laat ik in het midden, maar ik vind wel dat veiligheid boven alles moet staan. Ik kreeg al twee vaccinaties en kan me dus veilig voelen. Maar mocht ik op een festival staan waar uitbundige, dicht opeengepakte springende jongeren aanwezig zijn, dan zou ik me toch niet op mijn gemak voelen.”

“Straks vertrek ik naar Frankrijk voor foto-opnames voor de verkiezing van Queen of The Models waar ik aan mee doe. Het is een nieuwe uitdaging waar ik volledig voor ga. Ik sta nu eenmaal graag voor de lens. Queen of the Models is niet echt een missverkiezing, het is de enige echte wedstrijd voor mensen die een carrière willen uitbouwen als model. Ik neem deel omdat ik al sinds mijn kinderjaren interesse heb voor de modellenwereld. En het moet ook mijn zelfvertrouwen een boost geven.”

(WO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier