Zomeractiviteiten voor kinderen in de ontmoetingscentra

© (Foto FRO)
Redactie KW

Tijdens de zomervakantie zijn de terrassen van de ontmoetingscentra uitgerust met extra speelmateriaal voor kinderen. Er worden ook voorleesmomenten georganiseerd, ‘Terrasverhalen’, die op vaste tijdstippen in de ontmoetingscentra zullen plaatsvinden. Met de terras verhalen bieden de ontmoetingscentra een platform om de sociale cohesie op wijkniveau te versterken en het intergenerationeel contact te stimuleren.

Eerder werd al bekendgemaakt dat de ontmoetingscentra stapsgewijs hun werking hervatten na de versoepeling van de coronaregels. Sinds 21 juni werden de maaltijden weer opgestart en sinds 28 juni kunnen hobbyclubs en externe groepen weer gebruikmaken van de zalen in de OC’s.

De terrassen van de OC’s werden op 17 mei opnieuw geopend. Oostendenaars kunnen er elke werkdag terecht van 9.30 tot 11.00 uur en van 14.00 tot 16.30 uur. Deze zomer worden de terrassen uitgerust met extra speelmateriaal voor kinderen. Zo kunnen (groot)ouders genieten van een terrasje en kunnen de (klein)kinderen volop meegenieten. Maar er is meer. De kinderen worden er ook getrakteerd op terras verhalen, een samenwerking tussen de ontmoetingscentra en de Bibliotheek.

Schepen Maxim Donck: “Omdat voorlezen voor kinderen erg belangrijk is, zorgen we ervoor dat ons Luistervinken-project kan plaatsvinden op onze terrassen onder de noemer ‘Terrasverhalen’. De kinderen vergroten op die manier hun woordenschat en ze kunnen hun fantasie op volle toeren laten draaien. Voor anderstalige kinderen is het een goede oefening van hun Nederlands. Medewerkers van de Bibliotheek maakten een selectie uit de vele verhalen en de vrijwilligers van de Ontmoetingscentra nemen de voorleesbeurten voor hun rekening.”

Het voorleesprogramma

Woensdag 28 juli om 10.00 uur in OC Schaperye (LDC), Steenovenstraat 86: De drie biggetjes

Vrijdag 30 juli om 10.00 uur in OC Oud Hospitaal, Amsterdamstraat 61: De wens

Woensdag 4 augustus om 10.00 uur in OC Ter Yde, Duinenstraat 172: Steve, de schrik van de zee

Vrijdag 6 augustus om 10.00 uur in OC De Ballon, Mansveldstraat 9: Tien kleine muisjes slapen!

Woensdag 11 augustus om 14.00 uur in OC ’t Viooltje (LDC), Violierenlaan 3B: De Gruffalo

Vrijdag 13 augustus om 10.00 uur in OC De Schelpe (LDC), Elisabethlaan 32: Ik wil mijn hoed terug

Woensdag 18 augustus om 10.00 uur in OC ’t Kasteeltje, Kasteelstraat 22B: Eén voor jou, twee voor mij

Vrijdag 27 augustus om 10.00 uur in OC De Blomme (LDC), Chrysantenstraat 30: Ridder Rikki

De terrasverhalen zijn gratis, maar inschrijven is wel verplicht via luistervinken@oostende.be. (FRO)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten