Zomer in Diksmuide: Kleiner, gezelliger, gratis en veilig

Burgemeester Lies Laridon geeft uitleg over de zomerevenementen in Diksmuide. © (Foto ACK)
Redactie KW

Deze zomer geen massa-evenementen maar toch heel wat te beleven in Diksmuide, een aanbod waar voor elk wat wils in te vinden is.

De hele zomer lang kunnen sportievelingen iedere maandagavond tussen 19.30 u en 20.30 u zich uitleven in groepen van max.50 personen tijdens Moving Monday. Iedere week komt iets anders aan de beurt, er wordt gestart met Zumbva, daarna Fatburning, HIIT, Swissjump, fitheidstesten, bootcamp, drums alive, burn en solo latin dance fit barre. Vooraf inschrijven is een must en dat kan via www.bezoekdiksmuide.be.

Kinderstreken gaat door op dinsdag tussen 13 en 17 uur en biedt cultuur met leuke animaties en speelse constructies voor kinderen tot 12 jaar. Rust@markt op woensdag tussen 13.30 en 16.30 uur worden er strandstoelen of zitzakken geplaatst waar passanten genieten bij een boek uit het boekenrek. Daarna is het tijd voor een streepje klassieke muziek vanaf 18.30 u zijn er de klassieke liveconcertjes.

Park op stelten kan niet doorgaan maar er is wel Markt op stelten op donderdag verschillende internationale straattheateracts geven voorstellingen, de eerste op 2 juli, gaat door op het Schoolplein de anderen zullen op de markt doorgaan. Muzikale vrijdagen brengen gezellige meezing en luistermomenten naar het centrum.

De muzikale vrijdagen gaan door op de markt met uitzondering van 3 juli aan 4AD; 14 augustus in Fot’oeil en 28 augustus in De Speelman, het volledige programma is te vinden op www.bezoekdiksmuide.be .

Iedere zaterdagnamiddag tussen 13 en 17 uur is er een fietsenhippodroom op de markt met een kinderparcours met gekke fietsen.

Ieder zaterdagavond kan er genoten worden van een film onder de sterrenhemel, de Diksmuidse filmclub programmeert fijne films op de Grote markt, start om 22 uur in juli en om 21.30 u in augustus, op het programma onder andere Firmin, Rocketman, FE De klampionen viva Boma, Downtown Abbey.

Op Lazy sunday zijn er een reeks activiteiten voor het hele gezin gepland. Om 11 uur de kioskconcertjes, circus Dixmuda tussen 13 en 17 uur op de markt ism het Wiener Circus, huifkartochten tussen 14 en 17 uur met vertrek op de grote markt, beiaardklanken tussen 18 en 19 uur.

Naast de evenementen strijkt ook een zomerbar neer op de Grote Markt, stad Diksmuide doet een oproep naar de Diksmuidse horecazaken om deze bar uit te baten, de zomer wordt onderverdeeld in 4 periodes van twee weken van 6 juli tot 30 augustus, bij interesse contact opnemen met evenementen@diksmuide.be.

MENT TV zou dit jaar op 6 juli doorgaan maar wordt voorlopig uitgesteld tot zondag 6 september.

Praktisch: Uren kunnen nog wijzigen, surf naar www.bezoekdiksmuide.be voor je het stadscentrum induikt, je vindt er het volledige programma met juiste starturen. Alle activiteiten zijn gratis, maar houd er rekening mee dat de plaatsen beperkt zijn. Inschrijven is niet nodig, enkel voor de Moving Mondays moet je een plaatsje reserveren. Gebruik van een mondmasker is verplicht tijdens De Filmmarkt, Zomerse Vrijdagen en Classic@markt. We raden aan om altijd een mondmaskers mee te nemen als je langskomt.

(ACK)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten